Saturday, March 30, 2013

Ohhh,You Stalker?

.....Assalamualaikum.....
Salam Sabtu dear cutie blogger?
Ohh..you stalker?Bukan kan?kan?
Actually aku terbaca kat article tentang stalker nim..
sOo..aku rasa tak salah kalau kita share benda yang berfaedah
nim dengan orang lain kan?insyallah jika membantu..huhu..^_^


"hurmmmm..dia tengah buat apalah tu
agaknya?Dah ada couple kew belum
erk?Entah-entah status nie untuk aku kot?"



Hah,kenapa macam tuw sekali?tahu tak perbuatan korang
tuw digelar stalking?Are you a stalker?
Oh noo..minta dijauhkan lar yer..


Siapakah yang Digelar Stalker?
Stalker ialah orang yang banyak menghabiskan masanya
dengan membuka akaun or laman sosia orang lain..tak kira lar
Facebook,Tumblr,Blog,Twitter and etc untuk mencari
info terbaru orang yang distalk tuw..aku rasa baik tak payah
kut sampai nak stalk macam tuw sekali..
korang tahu kenapa?Ok jOm baca kat bawah nim ^_^





KETAGIH
Setiap kali korang Online tanpa korang sedar korang
rasa tak lengkap kalau online tanpa usha akaun or laman
orang yang korang stalk tuw..Itu tandanya korang
dah ketagih!Wei..wei..wei... tolong lar jangan
sampai macam tuw sekali..Korang kena tahu stalk nim
tak mendatangkan apa-apa kebaikan untuk korang tapi
lebih mendatangkan keburukan untuk kita :)



PERSAINGANGAN
"Ehh A kau taw tak si B dah couple?Cun gilerr partner dia"
Bila dapat taw jer saingan korang tuw dah couple dengan
boyz yang hensem cepat-cepat korang buka akaun dia..
Girlfriend baru ex korang pom korang nak tahu and nak
kenal lagi..OMG!!!!!!
The thing is over,right?jadi kenapa nak bersaing sampai
tahap tuw sekali?Get it over gurlz.Jangan terbawa-bawa
sampai macam tuw oke?korang jugak yang rugi nanti..



BUAT DIRI RASA SEDIH
Aiiii bila dah selalu buka akaun or laman orang lain,mesti
jauh di sudut hati korang akan timbul rasa macam "ala,dia dah
couple kew?".."Wahh..berani dia tulis macam nim kat aku?"..
Kan negatif efeknya kan?Bagi aku lar..lebih baik
korang lupakan dia..buang jauh-jauh dari fikiran korang tuh..
Cinta tak perlu dikejar dear..sebab ia akan datang dengan
sendirinya..automatically..magic kan??haha


KURANG PERCAYA DIRI SENDIRI
Kadang-kadang kan tanpa kita sedari dengan membuka akaun
or laman orang lain boleh menyebabkan korang jadu kurang
percaya pada diri korang sendiri..Sebab apa??
Sebabnya adalah sikap korang yang selalu menbandingkan kelebihan
dengan kekurangan yan ada pada diri korang..
Soo..korang dah low rasa cinta kepada diri korang sendiri..
Yang nim parah!!Helloo..daripada korang sibukkan diri
korang dengan ambil tahu hal orang yang entah apa-
apa ntah dalam hidup korang,lebih baik korang sibukkan diri
korang kat dapur kew..main make-up_ii dengan adik korang
kew..haha..kan ada jugak faedahnya..boleh merapatkan sillaturahim..
*ayat merapu semakin melarat*haha :p



Ok..entry tiada kaitan dengan siapa-siapa..
aku hanya nak share jer dengan korang..insyallah kalau 
dapat membantu menyedarkan korang tentang keburukan
jadi stalker..kew ada yang bercita-cita nak jadi stalker?haha
lebih baik jangan k..banyak benda lagi korang boleh buat..
Fesbuking kew,Twiiting,Blogging,Tumblr-ing or macam-
macam lar..Aku minta maaf kalau korang kurang suka dengan
entry aku update nim..maaf..^_^



Ok setakat tuw jer aku menaip..
Thank a lot dear!
xoxoD (n_n)

5 comments:

  1. ehehe ader la sikit2 perngai mcm tu... :)

    ReplyDelete
  2. @Harith Iskandarhaha..boleh tpi jnge over sudah lar..tak baik utk kita :)chill..

    ReplyDelete
  3. langsung tak berminat nk jd stalker.. haha

    ReplyDelete
  4. @aein safinahhahaha..jolo dah tuw..xdop faedoh pom..haha

    ReplyDelete
  5. mmg tk dinafikan..mmg byk org perangai cmtu..hehehe...akak tknk lh msuk ktgri stalker nim :)

    ReplyDelete

Drop your words below . Thank you tau :)