Sunday, October 27, 2013

Hanya Love Dia :)

Good Morning Love :)

Jatuh cinta, mencintai, menyayangi dan kecewa. Itu mungkin perkara yang boleh dikatakan semua orang pernah melaluinya kan? Kita sedih,kita menangis, kita rebah, kita terluka, hanya kita yang tahu betapa peritnya apa yang kita lalui. Hanya kita. Orang takkan tahu, orang hanya mampu berkata-kata tanpa cuba selami apa yang kita rasa. Luka di tangan boleh di lihat, tapi luka di hati hanya tuhan saja yang tahu.


Yer.. aku perempuan same seperti perempuan lain juga, yang pernah dikecewakan oleh manusia yang tidak menghargai apa yang ada di depan mata. Aku yang tidak pernah kenal erti putus asa untuk terus tersenyum, walaupun senyuman itu hanya pura-pura *fake*. Aku yang pernah rebah tersungkur dulu, tapi semuanya berubah bila aku mengenali seorang lelaki yang bernama Mohd Firdaus. Lelaki yang dulu aku kurang suka sebab selalu buli aku masa sekolah, tapi hari ini.. dia lah lelaki yang aku paling sayang :)





Dia lelaki yang mampu buat aku buat aku tersenyum, ketawa riang dengan lawak jenaka nya. Senyuman yang tidak pernah lekang di bibir nye membuatkan aku tenang bila memandangnye. Sikapnye yang selalu ambil berat tentang aku membuat aku lebih menyayangi dia. Dia lelaki tidak pernah kenal erti putus asa, yang sentiasa berkorban demi orang yang dia cinta.





Dia lelaki yang pernah dikecewakan oleh cinta lama nye.. Yer, kami same-same pernah dikecewakan. Rebah tersungkur pun hanya diri sendiri yang menanggungnya, hati yang terluka hanya kita yang merawatnye,  dan hati yang kecewa hanya kita yang memujuk nye sendiri untuk bangkit kembali.




Hubungan aku dengan dia kian hampir 2 tahun. Berputik sejak dua tahun yang lepas. Susah-senang kita tetap bersama. Jatuh bangun hanya aku dengan dia yang melaluinye. Balik dan pergi sekolah sentiasa bersama. Study, makan pun bersama. Kemana aku pergi pasti ada dia yang sentiasa menemani. Mungkin dia khuatiri akan keselamatan aku. Terima kasih yang tidak terkira hanya aku mampu katakan.


Tidak ada perkara yang lebih membuat aku bahagia selain mempunyai seorang lelaki yang boleh menjadi cinta hati dan sahabat sejati untuk aku. Yang sentiasa mendengar masalah dan keluhan perempuan "kenit" ini. Nasihat,sokongan dan teguran nye yang sentiasa menyedarkan aku bila mula perlahan-lahan jatuh kerana penat dengan kerenah manusia.




Walaupun aku sakit,aku sedih,aku kecewa,aku terluka. Tapi aku tetap bertahan dan terus bertahan. Aku kuatkan diri untuk teruskan berdiri demi kau. Kau tahu kenapa?? Sebab sayang kau sangat. Kau kena tahu.. Aku sentiasa ada bila semua orang di sekeliling kau tinggalkan kau. Aku sentiasa support kau walaupun dari jauh. Aku akan sentiasa ada dengan kau. Ingat tu :')


Tak perlu ada crush, tak perlu melayan dan bermention dengan lelaki lain, kerana yang satu sudah ada di hati. Lelaki yang boleh menerima aku seadaanye. Bila keluar dengan nya, aku sangat selesa sebab aku tak perlu nak cover cantik/comel sebab aku tahu setiap kekurangan aku, dia boleh menerima nye :)



Aku bahagia.. Yer bahagia even banyak dugaan yang kita lalui, tapi kita tetap bersama. Kau selalu cakap "Tetapkan hati, dan kita akan bersama".Aku masih genggam kuat apa yang kau kata. Aku tahu kau lain.. Aku hanya mampu berdoa apa yang terbaik untuk kita. :)

"Kau lelaki yang aku sayang,cinta.Aku sentiasa ada untuk kau "

Lot of love : SN_Hidayah :)

15 comments:

  1. wish that you and him will end up together :)

    ReplyDelete
  2. sweet sangat :D semoga kekal hingga ke akhir hayat

    ReplyDelete
  3. selalunya bila kita dikecewakan dalam hubungan sebelum ni, kita akan lebih menghargai hubungan kita skrg.. semoga berkekalan ke akhirnya.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer kak.. Kdg2 adik pun takut nak terbang tinggi, nanti jatuh dalam lubang yg paling dalam.. menangis tak henti lar jwb nye.. Thank kak :')

      Delete
  4. then, i wish, pray both of u semoga di lindungi olehNya, sentiasa. dan semoga perasaan, kasih syg yg terjalin, kekal hingga ke jinjang pelamin. till death. i wish. PG pernah rasa benda yang sama, cuma kita beza. PG pernah di kecewakan when i believe dia will be my part of my whole life. tp rupanya tidak. inshaAllah, Allah akan permudahkan pula untuk both. i love u :) nice entry.

    dear boys,
    please, take care of my little sister okey :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terharu dgn komen PG ni.. Sobs :( . Dayah hanya mampu berdoa apa yg terbaik untuk kita jer. Thank kak.. Thank a lot.. i appreciate :')

      Delete
  5. dah 2 tahun .waaa tahniah dayah hehe..best nye korang kenal since dari sekolah...
    sweet je balik sama2..jelez taw

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. hai madu.. haha.. sejak sekolah lagi. memang rapat giler. Dia lah lover n dia lah bff. Zyra lagi sweet n lame.. :)

      Delete
  6. dah 2 tahun yee ? same with my relay also 2years dahh :') hope you and him will be forever :) semoga kekal ke ikatan yg sah dan selamanya :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahhh ade geng ler.. hehe. Thank yaya.. And i aslo hope you and him will be last forever and ever. :') Thank a lot :')

      Delete
  7. Untung lar.. moga kekal ye ><

    ReplyDelete

Drop your words below . Thank you tau :)