Wednesday, January 1, 2014

My Past 2013

Assalamualaikum and Hello 2014..


Today is Wednesday. I'm alive. I'm breathing. I'm living. I'm blessed. Allahamdulillah syukur dengan nikmat yang telah dikurniakan. Tak sangka kan dah masuk 2014 daa. Pejam celik,pejam celik dah setahun masa berlalu, dan apa yang kita pasti, masa yang berlalu tu takkan boleh diundur lagi kan. What is past is past right? Selama 365 hari, banyak yang telah aku lalui , suka duka, jatuh bangun, kalah menang. Tapi kekadang benda macam tu boleh mengajar kita untuk jadi manusia yang lebih tabah. Soo kita kena belajar dari kesilapan yang lepas tu, apa yang baik kita kekalkan dan apa yang tak baik tu mohon kita jauhkan lar.


Okay memandangkan cuti mid sem yang tinggal 2 hari jer lagi, lusa dah nak terbang ke Dungun, tetiba rasa rajin pulak aku nak menaip. Entry hari ni aku nak kongsi gambar-gambar sedikit sebanyak apa yang aku buat, apa yang aku lalui dan apa yang aku dapat tahun lepas. Okay, pada June 2013, I'm a Segian,aku sambung study kat Segi Collage Kuala Lumpur. Hmmm tapi sebulan jer lepastu aku quit, haha. And November 2013 , I'm a Uitmians Terengganu, kampus Dungun. Apa yang untung nye belajar kat situ, depan kampus Dungun ni ada pantai yang cantikkk, seriously. Layan gambar jom. Cekidaut !


Roomate. Me? Yang kat tengah tu. Haha


Part about friend ni lar yang paling best, aku seuniversiti, sekolej dan sebilik dgn budak dua orang kat atas tu, diorg ni sekampung, sekelas and sekepala dengan aku sejak dari sekolah lagi.. Wuhuuuu. Tapi group lain-lain,Haha. Bila kami dah cukup tiga, Haaa tu macam yang kat atas tu lar jadi nye. :p


Classmate and also my new friends.. Yang tengah tu
class rep kitaorg :)




You shoot me down, but i won't fall. I'm titanium.
 Haha. Aku and Nurul


Haa yang ni aku nak citer tentang budak Nurul ni, Nurul ni classmate aku,Nurul ni blogger jugak tau.Perkenalan kitorang memang tersangatlah sweet lagi romantik, penuh dengan kebetulan. Tak gitu Nurul oii?*mohon jangan muntah yer*. Si manis Nurul ni kawan yang paling aku rapat dalam klass tu. Dia baik tau, temankan aku pergi klinik, ajar aku mathematics. Thank a lot Nurul. Ohh lupa, jom kita serang budak  Nurul ni >SINI<  :)


Classmate aku jugak. #Farah :)


Fourth Harmony. # Friend :p


See. Tu aku lar. Tertidur kat surau sebab letih sangat. Hahaha.
Ni kerja roomate aku lar ni yang snap cenggini --"


My only one. Mohd Firdaus :)


 Kalau cakap hal cintan-cintun ni. Kami masih bersama. Since 2012 sampai lar 2014 ni.Kami berdua ni satu universiti. Tehehe. Alhamdulillah, even banyak dugaan yang kami lalui, kami tetap bersama. Gaduh-gaduh tu perkara biasa lar kan, couple kalau bahagian memanjang pun tak best jugak. Kena ada gaduh-gaduh baru adventure kan? Hahaha. Kalau gaduh naik kaki, tangan sampai ke muka koo tu. Tu cinta name.. Tu kena pergi report kat balai. Haha. Btw, doakan kami kekal tau. 6tahun lagi insyallah kalau jodoh, maka kami naik lar ke jinjang pelamin tu . Hahaha *gatal* :p


Him :)


She. Ehh me lar.Ohh same :p Haha

Cukup setakat tu jer lar. Takut ada yang berbulu mata tengok gambar asyik ada muka aku jer. Haha. Sempena tahun baru ni, dengan azam yang baru. Aku nak bagitau " Happy New Year uolls". Satu lagi, sebelum tu aku nak mintak maaf sebab tak sempat nak berblogwalking dan follow-memollow ni. Mohon mengerti lar yer yang lappy ku rosakk. Yang aku online ni pun guna lappy Mr.D aku yang baru berusia 1 minggu mungkin, kitorg beli sesama tau. Haha. Tak der secalit calar lagi pun..Aii sungguh aku jealous. Haha.:p


Goodbye 2013, Thank for the lessons,happiness,heart broken, sucess failure. The only thing i'll miss is memories. And i wish to be a better person. A better muslims, daughter,girlfriend, sister and friend.Put your hands in the air and lets make it new 2014! i hope i hope i hope :')


Me *penutup* Hahahaha :p


That's all. Have a nice days. Thank guy! Sekian :)


5 comments:

  1. Happy New year.. Smoga berbahagia ngan org tsyg. acecehh ;) btw, akak comel sgtt~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy new year to u too. Biase jer :)

      Delete
  2. Happy new year Dayah ! kan kan kan , nama kkita sama lerrr .. Btw , dah nk start sem baru eh . haha , sis 12/1 baru balik yowww .

    ReplyDelete

Drop your words below . Thank you tau :)