Saturday, December 28, 2013

Delicious Story

Assalamualaikum....



Hye kamu-kamu sekalian, hangpa okay? Sihat tak? Aishhh terasa lame sekali diri ini tak menghupdate blog yang pinkish ni.. En.Spider dah buat sarang dah. Hahaha *tipu-tipu*. Okay, sebenarnye aku sibuk sikit sekarang ni, cuti mid sem ni dah tak macam cuti doe, assignment berterabur.. kiri kanan,atas bawah. Haishhhh hilang nikmat cuti 2 minggu ni .Hahaha.. Ohhh lupa nak bagitau, aku dapat sambung study kat Uitm,Dungun Terengganu. Alhamdulillah.. buat mase sekarang ni masih boleh follow lagi apa yang diajar tu. Haha. Tapi kekadang mathematics buat aku biol-miol,bila kat atas kepala dah berbintang-bintang, aku selalu pesan kat hati ''Dayah you can do it, go! go! go!". Nak bagi semangat lar konon nye. Haa. aku ade citer nak bagitau hangpa. Layannn yer. Cekidaut!


Dear blog, i have a  story to tell you..


 Okay.. yang ni aku nak citer tentang MDS hari tu, ya allah.. sumpah letih, dengan mengantuk, homesick dan lapar nye lagi. Hujan yang tak henti-henti, bayangkan 2 pasang kasut aku yang nazak sebab berjalan dalam hujan, sampai boleh keluarkan jari kaki doeee. Haha. Yang paling aku tak tahan, mase duduk dalam dewan aspirasi, ya allah.. mau beku di buatnye, patut lar kengkawan aku cakap dewan tu dah macam "peti ais terbesar", kalau boleh angkut selimut dalam tu kan best..Ahhh memang sadis hidup aku mase tu. Perasaan ni macam nak jer bungkus kain baju masukkan dalam beg, lepas tu lompat pagar uitm terus balik rumah and then bagitau kat dunia "I'm coming home!!! yeahhhh! " Haha. Kan da start merapu aku tu. Ehh,aku kuat kut walaupun aku pendek cenggini. Tapi okay lar kan. Ada jugak pengalaman merasai MDS tu walaupun tak sesedap kek secret recipe :p



  Yang ni aku nak citer mase aku stay kat kolej bila cuti hujung minggu, aku balik rumah dua minggu sekali jer, rumah aku dengan uitm Dungun ni tak lar jauh mane pun.. nak balik every week pom boleyyy. Untung kan? kan?Tehehehe.. Okay, hari tu.. punyer lar syok aku basuh baju yang berbaldi-baldi tu, boleh aku tak perasan yang lipan jatuh atas kepala aku. Okay aku ulang.. LIPAN JATUH ATAS KEPALA AKU!. dari mane datangnye aku pun tak tau. Lepas tu, aku masih tak perasan lagi, aku terus masuk bilik p ambik hanger, tetiba aku rasa macam ade something yang gerak-gerak kat belakang leher aku ni, automatically tangan aku p jamah benda tu, apa lagi terus dia gigit leher aku, aku pegang guna tangan woiii! Dia gigit pulak jari aku yang pendek ni. Terkejut bila aku nengok nye yang berlingkar kat jari aku.. ku sangkakan apa rupa-rupanye lipan, terus yang rentap kuat-kuat. Makk aihhhh sakit gilohhhh, sumpah sakit, bengkak jari dengan leher aku ni. Nasib baik aku ni kuat, tak nangis pun. Tapi macam tu lar kan, tak boleh nak tidur doee, berdenyut-denyut rasenye.. Hmmmm, so kamu-kamu tu tolong hati-hati tau..



Haaa.  sampai kat sini lar dulu aku menaip. Banyak lagi keje kena buat ni, nanti aku sambung yer.. sorry tau entry ni tak ditatap dengan gambar. Entry seterusnye.. akan datang. Banyak ni nak mengadu kat blog. Tehehe.. Okay lar. Sekian. Bye :))

1 comment:

  1. apa la dayah nie..lain kali hati2..
    and study smart ok..jgn stress2^^

    ReplyDelete

Drop your words below . Thank you tau :)