Saturday, December 28, 2013

Delicious Story

Assalamualaikum....



Hye kamu-kamu sekalian, hangpa okay? Sihat tak? Aishhh terasa lame sekali diri ini tak menghupdate blog yang pinkish ni.. En.Spider dah buat sarang dah. Hahaha *tipu-tipu*. Okay, sebenarnye aku sibuk sikit sekarang ni, cuti mid sem ni dah tak macam cuti doe, assignment berterabur.. kiri kanan,atas bawah. Haishhhh hilang nikmat cuti 2 minggu ni .Hahaha.. Ohhh lupa nak bagitau, aku dapat sambung study kat Uitm,Dungun Terengganu. Alhamdulillah.. buat mase sekarang ni masih boleh follow lagi apa yang diajar tu. Haha. Tapi kekadang mathematics buat aku biol-miol,bila kat atas kepala dah berbintang-bintang, aku selalu pesan kat hati ''Dayah you can do it, go! go! go!". Nak bagi semangat lar konon nye. Haa. aku ade citer nak bagitau hangpa. Layannn yer. Cekidaut!


Dear blog, i have a  story to tell you..


 Okay.. yang ni aku nak citer tentang MDS hari tu, ya allah.. sumpah letih, dengan mengantuk, homesick dan lapar nye lagi. Hujan yang tak henti-henti, bayangkan 2 pasang kasut aku yang nazak sebab berjalan dalam hujan, sampai boleh keluarkan jari kaki doeee. Haha. Yang paling aku tak tahan, mase duduk dalam dewan aspirasi, ya allah.. mau beku di buatnye, patut lar kengkawan aku cakap dewan tu dah macam "peti ais terbesar", kalau boleh angkut selimut dalam tu kan best..Ahhh memang sadis hidup aku mase tu. Perasaan ni macam nak jer bungkus kain baju masukkan dalam beg, lepas tu lompat pagar uitm terus balik rumah and then bagitau kat dunia "I'm coming home!!! yeahhhh! " Haha. Kan da start merapu aku tu. Ehh,aku kuat kut walaupun aku pendek cenggini. Tapi okay lar kan. Ada jugak pengalaman merasai MDS tu walaupun tak sesedap kek secret recipe :p



  Yang ni aku nak citer mase aku stay kat kolej bila cuti hujung minggu, aku balik rumah dua minggu sekali jer, rumah aku dengan uitm Dungun ni tak lar jauh mane pun.. nak balik every week pom boleyyy. Untung kan? kan?Tehehehe.. Okay, hari tu.. punyer lar syok aku basuh baju yang berbaldi-baldi tu, boleh aku tak perasan yang lipan jatuh atas kepala aku. Okay aku ulang.. LIPAN JATUH ATAS KEPALA AKU!. dari mane datangnye aku pun tak tau. Lepas tu, aku masih tak perasan lagi, aku terus masuk bilik p ambik hanger, tetiba aku rasa macam ade something yang gerak-gerak kat belakang leher aku ni, automatically tangan aku p jamah benda tu, apa lagi terus dia gigit leher aku, aku pegang guna tangan woiii! Dia gigit pulak jari aku yang pendek ni. Terkejut bila aku nengok nye yang berlingkar kat jari aku.. ku sangkakan apa rupa-rupanye lipan, terus yang rentap kuat-kuat. Makk aihhhh sakit gilohhhh, sumpah sakit, bengkak jari dengan leher aku ni. Nasib baik aku ni kuat, tak nangis pun. Tapi macam tu lar kan, tak boleh nak tidur doee, berdenyut-denyut rasenye.. Hmmmm, so kamu-kamu tu tolong hati-hati tau..



Haaa.  sampai kat sini lar dulu aku menaip. Banyak lagi keje kena buat ni, nanti aku sambung yer.. sorry tau entry ni tak ditatap dengan gambar. Entry seterusnye.. akan datang. Banyak ni nak mengadu kat blog. Tehehe.. Okay lar. Sekian. Bye :))

Wednesday, October 30, 2013

You get, What you give.


Hello Wednesday ..




Whatever you give to life. It gives it back. What goes around comes around. It's called Karma baby ..

Sekian...

Sunday, October 27, 2013

Hanya Love Dia :)

Good Morning Love :)

Jatuh cinta, mencintai, menyayangi dan kecewa. Itu mungkin perkara yang boleh dikatakan semua orang pernah melaluinya kan? Kita sedih,kita menangis, kita rebah, kita terluka, hanya kita yang tahu betapa peritnya apa yang kita lalui. Hanya kita. Orang takkan tahu, orang hanya mampu berkata-kata tanpa cuba selami apa yang kita rasa. Luka di tangan boleh di lihat, tapi luka di hati hanya tuhan saja yang tahu.


Yer.. aku perempuan same seperti perempuan lain juga, yang pernah dikecewakan oleh manusia yang tidak menghargai apa yang ada di depan mata. Aku yang tidak pernah kenal erti putus asa untuk terus tersenyum, walaupun senyuman itu hanya pura-pura *fake*. Aku yang pernah rebah tersungkur dulu, tapi semuanya berubah bila aku mengenali seorang lelaki yang bernama Mohd Firdaus. Lelaki yang dulu aku kurang suka sebab selalu buli aku masa sekolah, tapi hari ini.. dia lah lelaki yang aku paling sayang :)





Dia lelaki yang mampu buat aku buat aku tersenyum, ketawa riang dengan lawak jenaka nya. Senyuman yang tidak pernah lekang di bibir nye membuatkan aku tenang bila memandangnye. Sikapnye yang selalu ambil berat tentang aku membuat aku lebih menyayangi dia. Dia lelaki tidak pernah kenal erti putus asa, yang sentiasa berkorban demi orang yang dia cinta.





Dia lelaki yang pernah dikecewakan oleh cinta lama nye.. Yer, kami same-same pernah dikecewakan. Rebah tersungkur pun hanya diri sendiri yang menanggungnya, hati yang terluka hanya kita yang merawatnye,  dan hati yang kecewa hanya kita yang memujuk nye sendiri untuk bangkit kembali.




Hubungan aku dengan dia kian hampir 2 tahun. Berputik sejak dua tahun yang lepas. Susah-senang kita tetap bersama. Jatuh bangun hanya aku dengan dia yang melaluinye. Balik dan pergi sekolah sentiasa bersama. Study, makan pun bersama. Kemana aku pergi pasti ada dia yang sentiasa menemani. Mungkin dia khuatiri akan keselamatan aku. Terima kasih yang tidak terkira hanya aku mampu katakan.


Tidak ada perkara yang lebih membuat aku bahagia selain mempunyai seorang lelaki yang boleh menjadi cinta hati dan sahabat sejati untuk aku. Yang sentiasa mendengar masalah dan keluhan perempuan "kenit" ini. Nasihat,sokongan dan teguran nye yang sentiasa menyedarkan aku bila mula perlahan-lahan jatuh kerana penat dengan kerenah manusia.




Walaupun aku sakit,aku sedih,aku kecewa,aku terluka. Tapi aku tetap bertahan dan terus bertahan. Aku kuatkan diri untuk teruskan berdiri demi kau. Kau tahu kenapa?? Sebab sayang kau sangat. Kau kena tahu.. Aku sentiasa ada bila semua orang di sekeliling kau tinggalkan kau. Aku sentiasa support kau walaupun dari jauh. Aku akan sentiasa ada dengan kau. Ingat tu :')


Tak perlu ada crush, tak perlu melayan dan bermention dengan lelaki lain, kerana yang satu sudah ada di hati. Lelaki yang boleh menerima aku seadaanye. Bila keluar dengan nya, aku sangat selesa sebab aku tak perlu nak cover cantik/comel sebab aku tahu setiap kekurangan aku, dia boleh menerima nye :)



Aku bahagia.. Yer bahagia even banyak dugaan yang kita lalui, tapi kita tetap bersama. Kau selalu cakap "Tetapkan hati, dan kita akan bersama".Aku masih genggam kuat apa yang kau kata. Aku tahu kau lain.. Aku hanya mampu berdoa apa yang terbaik untuk kita. :)

"Kau lelaki yang aku sayang,cinta.Aku sentiasa ada untuk kau "

Lot of love : SN_Hidayah :)

Wednesday, October 23, 2013

Ohh BFF :)

Assalamualaikum and Anyeonghaesayo..

*Tarik nafas*-- *angkat tangan letak kat dada*, jantung masih berdegup lagi kan? Syukur alhamdulillah Allah masih  beri peluang untuk kita meneruskan kehidupan hari ni.Hmm boleh dikatakan lama jugak lar aku tak blogwalking dan main follow-memollow ni.Hari ni sempat jugak lar aku buat benda tu.


Okay, balik pada tajuk kat atas. "BFF" bukan boyfriend forever tau. Haha. Kalau dalam hubungan persahabatan ni, mesti ada sorang kawan yang kita paling rapat kan? tempat kita share masalah kita,kita mintak tolong atau pape jer lah. Mesti ada kan?. Haa tapi aku ada dua, haha *tamak haloba*. Ehh mana ada tamak, sebab diaorang tu boleh dipercayai dan sudi hulurkan bantuan bila aku memerlukan. Cehhh. Yup, seriously aku senang bila dengan diaorang. Diorang baik,sporting, kelakar, tak kedekut dan yang penting sekepala dengan aku. Tu yang best. Auwmm. Moh lerr usha-usha gerangan mereka berdua. Cekidaut !


Yang sebelah kiri aku tu nama dia Erra.Susah senang,masalah aku dengan bf 
kew,aku lebih senang share dengan dia,sebab dia memahami aku.Ohhh rindu
 kian menguasai diri pada mu.. haha. Sweet-sweet gitew ma :)



Yang ni pulak Adawiyah. Aku panggil dia "Dayah kuasa 2". Hahaha
Sumpah best kalau lepak dengan dia. Pemurah hati orang nye :)



Yang ni diri aku sendiri nama dia Siti NurHidayah Bt Ibrahim,
tuan tanah Kampung Kedaun. Haha *kekoyaan* :3



Haaa.. tu dia sekeping dua gambar mereka yang terselit aku kat dalam gambar tu jugak. Actually, aku rindu  sangat dengan diorang ni, sorang kat Selangor dan sorang lagi stay kat hostel. Maka tinggal lah diri aku seorang duk membina badan kat rumah :3. Redha jer dah takdir nak buat macam mana kan. Hehe.Haa aku rasa sampai disini jer tangan rajin ni menaip yer.. Mata pun dah mengantuk botingket-tingket dah ni. Tapi mama cakap ''tak elok tidur petang, nanti otak jadi lembap''. So tahaaannnnn! :) 


A true friend is someone who sees the pain in your eyes while
everyone else believes the smile on your face :)


Thank a lot babe. xoxoD

Sunday, October 13, 2013

Everyone Makes Mistake .


Assalamualaikum & Annyeonghaesayo





Alhamdulillah I'm still alive, still breathing..
Say "Hye'' to the world. Letih doe baru balik pergi pejabat
 pos, boleh tahan lar ngantuk nye duduk kat dalam tu.
Tetiba rasa macam nak demam ni buat aku
 lemah semangat jer nak menaip. :'(



Semua orang pernah melakukan kesilapan kan?
Yer..termasuk aku jugak. Aku buat kesilapan yang boleh
dikategorikan teruk kut. Aku rasa tak yah tahu lah apa yang aku
buat tu, biar aku dengan dia jer yang tahu. Lain yang diharap lain jadinye
.Hmm..Sumpah aku sedih, aku kecewa. Tapi apa aku boleh buat.
Aku redha, dengan lapang dada aku terima seikhlas hati apa
pun yang terjadi walaupun kekadang ia menyakitkan hati aku sendiri.
Sebab aku tahu setiap yang terjadi ada hikmah di sebalik nye kan?


Secara jujurnye, dari kesilapan tu jugak yang banyak menyedarkan aku.
Aku untung sebab aku sedar ketika dia masih bersama aku. Alhamdulillah :)
Aku lebih menghargai,menghormati, dan lebih tenang. Tapi yang sedihnye,
kami tak macam dulu. Mungkin sebab jarak kut, lepas tu masing-masing busy 
dengan pelajaran.  Tapi aku kena sabar, kena kuat untuk pulihkan 
dia balik. Aku tahu dia kecewa. Dan aku faham sangat perasaan dia.
Tapi dia pun kena berusaha jugak. Takkan aku sorang jer. 



Dan aku tahu, sebab hal tu jugak yang menyedarkan dia jugak.
Tapi dia beruntung, sebab walau apa pun terjadi, macam apa pun
keadaan dia. Aku tak pernah tinggalkan dia pun. Dan dia juga
tahu diri aku ni macam mana, sifat aku macam apa. Apa yang
aku tak suka, apa yang aku suka, apa yang aku boleh makan dan
apa yang aku tak boleh makan semua- semua lah dia tahu. Yup sebab
kami terlalu rapat. Tapi bila jadi macam ni tu yang menyedihkan dan
menyakitkan aku.. Tapi dia pun dah beransur pulih, Alhamdulillah.



Aku harap lepas ni, aku atau dia takkan ulang kesilapan
yang sama balik.Banyak aku belajar wei. Tu dah lebih 
daripada cukup dah. Terseksa kut jiwa aku. Stress tahap
gaban, rasa macam nak hantuk-hantuk kepala aku biar terburai
lepas tu K.O. *idea yang menyakitkan 8 :3


Haa. aku rasa setakat tu jer kut aku nak luahkan yang
terbuku dalam hati nim.. Penat sebenarnye ni :)
Eh..bestnye berangin kat dalam bilik aku ni, lepas tu
layan lagu One Republic- "If i lose myselft "
Lahai indahnye dunia.. Aurrmm ;*


Looking back, makes me smart.
Looking forward, makes me mature.
Looking down, makes me wise.
Looking UP, makes me strong.


I was smiling  yesterday, I am smiling today
and I will smile tomorrow. Simply because
life is too short to for anything.



As long as you love me. Thank. Bye :*

*mohon maaf paling sejuta entry dah rojak plus merapu, haha*

Thursday, September 26, 2013

It's Gotta Be You


Assalamualaikum















My favourite song by one directiOn.
Suka dengar lirik dia.Entah ape lar yang aku
update ni kan? Merapu jer tahu :p
Boring tahap ultraman taroo disini!



PS: I LOVE YOU MF :*

Tuesday, May 28, 2013

Photography?Photoshoot?Friend?

Assalamualaikum...

Sekali lagi kami pegi photoshoot sesam..yeayyy!
Sempat gak snap-snap view kat Bukit Keluang tuh..
seriusly penat giler daki bukit tuh..adeehhh..photography punyer
pukulan..kami sanggup daki bukit tuh..penat giler kut..tapi..
turun balik..haha...sebab tinggi and jauh sangat..bhaha :p
Cekidaut beb! :D


Aku yang kat tengah tuh..tengah kepenatan :p
memang letih..tapi kengkawan aku cakap..kat atas bukit
tuw view memang triple A..Chantekk!



Pic nim masa kitaorg kat pantai :)
Punyer lah susah nak masuk tuh..laluan nak masuk
sempit giler kot..kalau yg obesiti memang konpem 
tersekat kat celah batu tuw..kang tak pasal-pasal
masuk Tv3 ..haha




#sky , sunset and sea  :)



macam same jer ngan pic yang atas kan..
tapi aku cakap lain :)



wah wah wah..terpaksa jadi model si Dexyah tuw..
#buat cover pesbuk ok gk..bhahaha



#pic kami kena curi daa :p
eh?eh?Mr.D pom ada ler..keh3 :p



#aku , still with this tudung walaupom 
seguni tudung lain kat rumah..why??sebab dia
 special taw tak..hahaha.. :p



#me ,them and sea :)



#kawan tetap kawan..untill Jannah :)




#kami berempat..heee :D
Mr.D yang snap pic nim..woo..shantekk :p



Cuti sekolah nim kami habiskan dengan photography.
cari bahan untuk siapkan presentation and makan sesama..
Ohh..kalau aku berjaya daki bukit tuh sampai atas..Insyallah
aku akan share kat blog aku nim.. :)

Oke..Thank sebab sudi baca yer..
Last update..nak bercuti daripada blogging untuk
sementara waktu..I'll hit you back :)
k bye :D


Monday, May 27, 2013

Safe And Sound

Assalamualaikum and selamat malam :)

Macam biasa..mata tak boleh nak pejam memalam nim..kebuntuan tak taw nak buat apa..jom layan layan lagu blog aku "safe and sound" tetapi instrumetal jer daripada Taylor Swift *retis feveret aku nim*..Cekidaut!



i remember tears streaming down your face 
when i said i'll never let you go..
when all those shadows almost killed your light
i remember , you said "Don't leave me alone."
But all that's dead and gone and past, tonight

just close your eyes...
the sun is going down.
You'll be alright,no one
can hurt you now
come morning light.you and 
i'll be safe and sound..

Don't you dare look out your window,
darlin' everything's on fire..
The war outside our door
keeps ragging on..
Curled up to this lullab
Even when music's gone , gone..

just close eyes , 
the sun is going down..
you'll be alright , no one can
hurt you now..
come morning light , you
and i'll be safe and sound :)



Oke..dah malas nk taip..heee,,
sebenarnye kena publish semalam tapi aku tertidur
keh2..lagu feveret aku lah..selalu nyanyi sampai ingt lirik..haha
and walaupom lagu nim bukan unsur cintan-cintun..tapi best :D
k Gumawo!



Friday, May 24, 2013

Photoshoot with Them.. :D



Assalamualaikum and Salam Jumaat :)

Alhamdulillah i'm still breathing and still happy today :)
Kelmarin aku keluar lepak ngn kengkawan satu kelas dengan 
aku..best sangat..Bergambar sakan lar wehh kami..haha
Memang terbaik lah kamera Nikon tuh..seriusly..tak tipu.:D
Cekidaut!


#aku (sebagai pembukaan)haha :p



#gambar kami dicuri oleh si Dexyah :)



#aku and kawan sejak kecik lagi (Dexyah)..




Tak ready lagi tapi dah kena snap..haha
cam gini lar jadi nyer :)




#aku :)
you see my smile but not my pain :)



^
-
-
-
she is my love..weee :D



#Photography Lover :)
akan selalu jadi kawan..Insyallah..



Editing : Dexyah Alias



Oke..tak nak upload banyak-banyak..takut ada
yang sakit mata tengok pic aku yang tak berapa nak cantik tuh,
kalau nak jugak..try lar usha kat fesbuk aku..kat situ banyak giler.
haha..*poyo jer*.Tapi bila dapat jumpa kengkawan yang satu kepala
dengan kita.memang best kan..huhu..


Dear Dexyah,
Awak ada bakat jadi photographer macam ayah and abg awak
..hihi..seriusly..cantik gambar yang awak edit tuh..nanti saya
kawin tolong ambikkan boleh?haha.. *gurau k* :p


oke..Gumawo..bye-bye sweety :)


Wednesday, May 22, 2013

Santai Sehari Bersama....

Assalamualaikum ...




Ok.."tonight we're young" hihi..best gak lagu Fun tuw :)
Dah keluar tajuk..ok stop..sepatutnye entry nim perlu di update
masa hari guru hari tuh..tapi aku sibuk..tak sempat nak menaip..
kalau update pom ciput-ciput jer..haha..tangan cakap "malas"
soo..redha jer..haha..Aku nak share gambar masa sambutan hari
guru kat sekolah aku hari tuw..moh lah kito layan :p



#Game balik kun
Pernah dengar tak game nim?haha
Nak explain pom susah tapi group kitaorg lah handle game
 nim..huhu..tuw cikgu aku..cantik-cantik kan? :)



See..si bulat tengah busy kira benda alah tuh..hihi
amboiii..sedap cakap orang bulat..diri sendiri pom sama 
bulat jer..haha :D



sweet oke :)





K.A.M.I ..
Nim lah group aku yang same-same handle
game tuh..haha..best sangat :D
mana satu aku ek??hihi..try lar cari :p



Adeehh..sorry tak boleh nak upload lagi pic tuh.
Loading lembap , makk aihh time cam gini lar dia
buat hal =,=


Banyak lagi aktiviti kat sekolah aku tuh..
Seriusly memang best..tapi  ada yang aku tak sempat nak
snap-snap..huhu..lain kali lah :)



Ok..Gumawo..Bye :*



Tuesday, May 21, 2013

Need Your Help Please :(

Assalamualaikum and Selamat Petang :)





Hye korang..hari nim aku konpius gilerr..
Patut kew aku tukar template aku?hajat di hati nak tukar
remplate yang simple jer..baru setaraf dengan umur kan..haha
tapi sayang jugak rasa nye,,Soo aku nak mintak
lah pendapat korang..Pening -_-



"Drop your comment"
Gumawo ..bye :D




Monday, May 20, 2013

Please Lar Wei :p




Assalamualaikum..




Kenapa mata aku tak ngantuk?kenapa wahai mata?
Please jange buat macam nim..nanti jadi mata panda kan ko nak?
Tak nak kan?Soo..please be nice with me..aku kena sekolah besok..
tak nak ngantuk-ngantuk dalam kelas..aku nak fokus taw tak?
Sesapa yang megalami hal sebegini..selalu jadi "burung hantu"
memalam buta nim..yeaah! kita geng..wahaha..


Aku dah tak taw nak buat apew..soo aku decide
on blog and main coding-coding jap..yang aku naik heran kan..
kenapa and apa masalah bloglist aku nim erk?semua link lost..
adehhh..aku malas dah nak godek-godek..sambung besok
jer lah..nak sambung meroyan memalam buta balik..
Ohh..sebelum terlupa..Thank kat sesapa yang sudi bagi tips
kat aku macam mana nak jatuh cinta dengan subjek "Matematik".
dah mula jatuh cinta taw..hihi..Thank :D



Entry sedikit merapu malam nim..hihihi..
biasalah budak tak cukup tidur memang macam nim kew?
haha..Ok..stop..dah melarat nim :p


K..Gumawo..Chingu :)
Good Night :p


Friday, May 17, 2013

"Happy Birthday Sayang"

Assalamualaikum and Salam Jumaat :)



"Happy  Birthday Sayang"
Today is Mr.D birthday..tepat pkul 12 mlm aku
send text wish birthday dia..tapi aku tak taw masalah hapew
mesej yang aku send tuh tak sampai..sedih gler kut..sampai kering kredit
aku send text yang same bertubi-tubi..haha..Aku bukan jenis yang ego..
aku selalu mengalah dengan orang yang aku sayang..tak kan aku lupa nak 
wish..dia dah macam VIP  dah dalam hidup aku naa..tak mungkin and
takk kan mungkin aku lupa birthday dia..nasib baik awak faham :)


Last year..aku dah bagi hadiah..tahun nim..akan datang yer..
sabar yer sabar..haha..saya tahu apa awak suka..hihi..
Petang nanti kita dating oke?awak belanja saya..haha
Awakk..saya bahagia dengan awak *janga muntah k* :p



#Mr.D




Dearly Mohd Firdaus,
"Happy Birthday Sayang"saya harap awak bahagia dengan saya..saya taw awak marah sebab awak sayangkan saya..awak ambik berat tentang saya..saya tak kisah..tak pernah kisah pom awak nak marah saya..saya tak pernah lawan awak sebab saya hormat awak..sebab saya taw salah saya,saya dah kenal sanagt dengan sikap awak..haha.Kita memang banyak persamaan..yup..saya teruja sangat..Saya harap awak belajar rajin-rajin..dapat pointer tinggi.dapat capai impian awak..yang tuw jer saya nak tengok..saya nak tengok awak berjaya..nak sangat..Sejujur nye..saya sayang awak:) .Lastly,i dont wanna lose you now Firdaus :)


lot of love :
Mrs.D



Oke..Trimas..Bye :D


Thursday, May 16, 2013

Segmen Menang Blouse Tribal!



Assalamualikum and Selamat petang :D


Bismilahhirahmanirahim...dayah join  
"Segmen Menang Blouse Tribal " insyallah..kalau ada
rezeki kita..boleh lah satu lagi baju tribal..Aminnn :D


Nak join klik "SINI"


  • SEORANG PEMENANG AKAN DIPILIH (16/5/2013-20/05/2013)



Tuesday, May 14, 2013

Umpat?Mengumpat?




Assalamualaikum and Selamat petang :)



#pesbuk


Kita kena relakan and redha kalau orang nak
ngumpat kita pom..supaya kita tergolong dalam
golongan orang yang dapat pahala free..
Aminn :)


Yosh!Trimas dear :D
Sekian bye :p



Monday, May 13, 2013

Apa Awak Rasa??



Assalamualaikum awak :D


#pesbuk :p



Bagaimanakah perasaan kita kalau seseorang yang
 kita sayang  buat macam nim??????tak boleh nak bayangkan
acaner sakit nye..hancur plus berkecai nye hati kita kan?
Tuhan jer yang tahu..Ya Allah Jauhkanlah dari hidup aku :'(


Walaupom aku tak pernah kena macam tuw..kekadang
aku jadi takut..takut sangat kalau ia nya terjadi..
"Kecewa"semua orang pernah alami kan?termasuk aku..
jadi kuatkan semangat..tabahkan hati yer..kalau dia
jodoh kita..Insyallah..dia tetap milik kita :D



Dear awak....
Tolong jangan buat kita macam tuw ek..
Thank sebab selalu ada untuk kita masa susah
and senang kita..seriusly..kita sayang dia..
Maha-maha sayang :D



Tetiba sadis memalam buta nih..kih2
Update sekadar meluahkan apa yg tersirat and
 tersurat..haha.tak salah kan kalau kita share-share
mungkin kita boleh ambik iktibar or pengajaran kan:)
sOo kalau tak keberatan "Drop your comment below"
Trimas..k bye :D


Saturday, May 11, 2013

Wordless Wednesday



Assalamualaikum and Happy Saturday :)




Practice sebelum exam seni last year..
haha,,simpan lagi tapi bila exam lain jadi nye..
Tapi sedih sebab dapat B+ jer..Trial dapat A :D
Ape-ape pom..Allhamdulillah..


Gumawo..Trimas :D



Friday, May 10, 2013

11 Thing About Me



Assalamualaikum..


Few rules need to be followed :
1. Post this rules.
2. Write 11 things about yourself.
3. Answers the questions the tagger set for you.
4. Create 11 new questions for those you want to tag.
5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post.
6. You are not allowed to tag back.



Ok..aku di tag oleh Aein ..hihi..Thank :D
sOo..aku nak jawab soalan yang Aein utarakan tuh..
macam best jer game macam nim :D


1.Awak suka blog saya tak?
=Suka,,sebab entry best and sempoi jer..banyak yang menarik :D


2.Apa yang special dalam hidup awak?
=hah special??apa erk..mestilah my mum..dad and Mr.D..haha..and lastly..my robot,,haha


3.Sesuatu yang awak nak sangat tapi belum dapat.Apa?
=Saya nak Nikon DSLR..motor dah dapat tapi tuw jer yang tak dapat lagi :'(


4.Awak rasa kenapa saya tag awak? :)
=Yang tuh saya tak pasti awak eh..haha..btw Thank :D


5.Berapa jam sehari awak hadap blog?
=Kalau mood nak edit blog datang..memang berjam-jam lah..maybe 3 jam kot :D


6.Apa perkara yang paling banyak awak share di blog?
=Mungkin tentang hidup saya dgn dia..hobi..cita-cita, angan-angan saya..and pendapat saya..blogging dapat banyak faedah apew?macam tip,tutorial and infomasi terkini :)


7.Dah berapa lama bergelar blogger?
=Aiyaakkkk..tak ingat lah..haha..tapi tak sampai lagi setahun..masih mentah lagi ..kih3


8.Haiwan apa awak suka?Kenapa?
=Hamster..sebab mereka comel and kawan saya..haha..saya ada dua ekor jer..Minka dah bunting..nanti saya dapat cucu lah..haha :D


9.Kalau nak memilih jodoh.Duit atau rupa yang awak pilih. ?
=Memang maut lah soalan nim..haha..dua-dua penting kut..kalau tak der duit nak makan apa?and rupa tuh sesuatu yang relatif jer..soo tak penting mana kot bagi saya..yang penting hati budi lelaki tuh..ececey..haha :D duit tak boleh beli kebahagiaan sayang..haha 


10.Kerja sekolah atau tidur.Yang mana diutamakan?
=Dua-dua saya utamakan..haha..selalu nye balik sekolah saya tidur..malam saya buat kerja sekolah..haha..baguskan saya??haha..dua-dua unit penggenap,jadi tak taw nak utamakan yang mana..haha


11.Biru atau hijau pilihan hati awak.Kenapa?
=Mungkin biru..sebab colour tuh boleh menenangkan and sejuk..and saya adalah  BN..haha :D

Soalan "Hot" :D
  1. Kalau awak marah.Apa awak akan buat?
  2. Benda yang awak sayang sangat dalam hidup awak.?Kenapa?
  3. Macam mana cara awak release tension?
  4. Kalau awak ada duit yang banyak.Apa awak nak buat dengan duit tuh?
  5. Hello kitty dengan Rilakkuma.Yang mana lebih comel?
  6. Kenangan yang awak tak boleh lupakan sampai sekarang.Kenapa?
  7. Dalam setahun.Berapa kali awak tukar template blog awak?
  8. Siapakah idola awak?
  9. Antara Coklat dengan Vanilla..yang mana awak suka?
  10. Bila ada masa lapang..Apa awak akan buat?
  11. Komik dengan Novel..yang mana awak lagi suka?

Blogger Yang Di-Tag :D
Oke..Jom lah join sesama..hihi
selamat menjawab :D




I Love You Mum



Assalamualaikum and Selamat Petang :D 



Happy Mother's Day pd siapa yang dah bergelar ibu tuw yer
Hari nim hari ibu kan..yup..pagi-pagi lagi aku wish kat mama aku..
Alhamdulillah aku masih aku ma..abah.. nenek..adik..
abang and kakak..Syukur :D

Dear my mum,
i love you!dayah tak taw nak bagi hadiah apa katma..dayah hanya mampu memohon maaf kalau-kalau dayah ada buat ma terkecil hati..nasib baikdayah anak manja..hihi..Thank jadi ma yang terbaikand sporting lagii..walaupom kekadang ma tegas sangattapi dayah kenal sangat dengan ma dayah tuh..walaupomma sealau jugak marah dayah..tapi dayah paham and cukup paham..ma marah piom utk kebaikan dayahgak kan..I love u mum!!!!!!!


Sekian..guMawo..
Bubye reader :p
by : Sn_Hidayah :D


Maaf Korang :D



Assalamualaikum and Salam Jumaat :D




Dah beberapa hari aku menghilang..dan sekarang aku
muncul kembali..cehh..haha..maaf lar..aku sibuk sesangat
sekarang nim..banyak hal yang aku kena buat..sibuk dengan
persediaan masuk form 6 lagi..isi itu..isi ini..adehhh..memang tak
sempat aku nak online..yang follow and singgah blog aku tuhhh..
insyallah..nanti aku free aku hit korang balik..sabar yep..hihi :p


 Aein sorry tak dapat join segmen Lupus tuh..
Thank sangat sebab sudi tag Dayah..Seriusly tak sempat
nak online..heee :D


Usu..Adik pom rindu Usu gak..maaf erk sebab lambat
balas kunjungan Usu..Harap Usu sihat and bahagia gak :D


Kak Anis a.k.a kak ton nim..hihi..
maaf kaknis..adik tak boleh nak stalk blog akak lagi..hihi
Tapi adik akan selalu ingat kaknis..Thank sebab kaknis banyak
support adik..sayang kaknis lebih lar *ayat kaknis* :p


Linda maaf Dayah tak bleh selalu jengguk linda dah..
Dayah untung sangat dapat kenal linda..Hope kita kawan
sampai bila-bila :D


Sekian..Gumawo..
bye xoxoD :D


Sunday, May 5, 2013

Dating with Him :p



Assalamualaikum and Annyoenghaesayo




Today aku tak taw nak update ape..tak der idea..
Kelmarin..aku keluar dating dengan Mr.D aku jer..
alhamdulillah..kenyang..banyak giler kita makan kan?
Aku sempat snap pic Mr.D hihi..candid lar katakan :p



Sopan budak gemokk duduk ..haha :D



Yang nim Mr.D ambik..haha..
ntah mcm hapew ntah muka aku tuh..haha..
#Candid *poyo jer* :p



Letih tunggu makanan sampai ..kih2
Yang nim pom awak ambik..haha :p



nahhhh..balas dendam saya snap pic awak balik..
and upload kat sini..hihi..sorry :p



Alhamdulillah saya bahagia dengan awak..
Awak banyak buat rasa dihargai..saya bangga
sebab ada orang macam awak..walaupun awak selalu
marah saya..bila awak tengok muka saya dah kurang manisnye
cehhh..*manis lar sangat*haha..awak akan buat saya ketawa balik
haha..kekadang lucu gak kan?Insyallah kalau saya di takdirkan
untuk awak..saya akan jadi yang halal untuk awak :D



Jangan termuntah yer baca entry nim..haha
Blog saya kan..saya berhak nak update ape pom..
tapi yang baik-baik jer..I wrote about my experience,opinion,
journey,him and my life..*ohh my english* dok caro korang eh kito..haha
#loghat kampung aku..sekian..bye dear :D xoxoD