Sunday, May 22, 2016

DIY : Kitty Bookmark

Hai gais. Im back! It's my first entry of 2016. Hahaha.  Selepas 6 months menghilangkan diri, hari ni I muncul lagi. Hehehe.  This is my second diy yang i post dekat blog ni.  Seriously, diy ni sangat-sangat easy and super cheap. Tak nak cakap banyak dah.  So, lets get started !


What you need :
1. Scissors
2. Marker pen
3. Glue
4. Ruler
5. White hard paper

Firstly, kertas putih tu korang kena gunting buat dua pieces macam yang dayah tunjukkan kat atas tu.  Yang dayah mark color merah tu berukuran 2" and kuning 2.5". 

Lepas tu, korang boleh la lukis muka kitty macam kat atas ni.  Kertas yang satu lagi tu buat la tangan dia.  Sama macam kat atas yer ^.  Nak kasi lagi comel muka kitty tu boleh la tambah-tambah color sikit.  Ikut kreatif korang la.

Step seterusnye ialah gunting.  Mesti gunting same macam yang dah ditunjukkan kat atas tu tau . 

Step yang ke-4 pulak, kat belakang tangan kitty tu korang buat la garisan sikit.  Tak kesah la besar mane, tapi kalau boleh jangan besar sangat.  And then,  letak gam kat kedua-dua belah tangan dia. Hehehe

Step yang last . Yeayyyy. Korang lekatkan tangan kitty tu kat badan dia same macam kat atas tu.  Boleh la tambah color sikit nampak lagi comel. So siap ! Senangkan ? 

Look she's hanging there !  So korang boleh la letak dalam buku, novel ke ape.  Now, percaya tak senang je nak buat kan.  Tak perlu keluar duit banyak, guna ape yang ade je pumn dah memadai :)


Okay. Rase nye cukup la untuk hari ni.  Mungkin 6 bulan lagi dayah update entry baru. Hahaha.  Yang dayah tak sempat nak followback and bw, Inn Shaa Allah ade masa dayah hit you back kay.  Kalau ade ape tak faham or nak tanya boleh leave your comment tau.  Tak pun boleh follow dayah kat twitter or intagram.  Nanti boleh la kenal sebab dayah jarang letak gambar kat blog. Sangat jarang. Hahaha.  Thank you gais . Love xoxo :*

Twitter : Dayah_MF
Instagram : dayah_mf




3 comments:

  1. utk org yg kreatif macam dayah memang la senang hahah kalau zyra yg buat nak lukis skit pon dah gigil ok

    ReplyDelete

Drop your words below . Thank you tau :)