Tuesday, November 20, 2018

Lazada 11.11 Blogger Contest: Unboxing Time!


Hello guys!

I am so excited for this post.  Fyi, ini merupakan 2nd contest yang dayah join sempena Lazada 11.11 Shopping Festival hari tu. Yang 1st post boleh tengok kat >>SINI<<.  Yang tak sempat join tu jangan sedih dulu sebab Lazada dah extended contest date ni until 25 November 2018 tau. Boleh refer at the end of this post yaa 

Post kali ni memang menarik sebab dayah akan buat unboxing time!  So, masa Lazada 11.11 sale haritu dayah sempat purchased few of items, most of item yang dayah add dalam dayah punya wishlist sebelum 11.11 sale dah sold out. Tapi takpe, dayah taknak lepaskan peluang tu, sempat la beli something masa 11.11 sale tu, lemah imam tengok harga murah sangat.  Nak tengok apa yang dayah beli? It is time to UNBOXING !


What did you buy during Lazada 11.11 Shopping Festival? 


So, tadaaaaa! Ni antara few items yang dayah beli masa Lazada 11.11 Shopping Festival haritu.  Actually nak beli banyak lagi tapi maklum la wang tidak mengizinkan, lagi pun dayah still student so kena bijak la berbelanja, salah satu tips nak bijak berbelanja ialah beli masa item tu tengah "On Sale".  So, jom kita tengok satu-satu apa yang sudah dibeli ni.❀




First item yang dayah purchased during Lazada 11.11 Shopping Festival tu ialah this Original Pineng 10000 mAh power bank.  Actually dayah dah pernah beli powerbank brand yang sama dulu di Lazada jugak tapi dah rosak sebab terjatuh.  So, masa 11.11 punya sale haritu dayah tengok harga dia murah gilaaa siap ada warranty lagi and free pouch.  Memang afforable dan murah.  Packaging dia memang bagus so korang tak perlu la risau takut pecah ke rosak mase shipment session tu.  For this power bank harga dia only RM36.75 murah sangat berbanding normal price. Berbaloi sangatヅ



Second item yang dayah purchased ialah Sandisk Ultra Flair 16GB 3.0 Flash Drive.  Seriusly harga dia murah sangat hanya serendah RM16.50 untuk 16GB flash drive ni, dapat pulak less RM2.55 for shipping fee.  Haritu dayah pernah beli flash drive yang 8GB for RM29 tau, tapi bila tengok Lazada 11.11 haritu terkejut weh sebab murah sangat.  So, sebagai seorang yang bergelar student memang memerlukan sangat flash drive ni, even orang dah bekerja pun still perlukan benda ni tau. So dayah recommend kan korang beli kat Lazada tau, tengok review, price and then baru lah korang purchase yer.



Third item is Real Technique Makeup Brush, ada 3 pieces brush and free brush keeper bag.  Harga brush ni masa Lazada 11.11 Shopping Festival ialah hanya RM25.48. Sangat berbaloi sebab quality brush ni sangat bagus, soft and easy to clean.  So sesuai sangat for beginner yang nak makeup tu selain harga dia murah, quality dia pun bagus.  So, highly recommended :)



Last but not least, dayah beli original Pineng Data & Charging cable.  Guess what, harga cable Pineng ni just RM6 sahaja.  Serius murah giler tak tipu, pastu dia punya quality memang super bagus even harga dia murah, fast charging and tahan lama tau, bukan macam yang cable biasa punyer tu, charge 2, 3 kali dah rosak.  Tapi dayah suggest korang kena ada cable lebih sebab kalau dayah selalu je ada masalah dengan cable, charge tak masuk la apa semua tu and provide different cable untuk powerbank and charge sebab kalau depend pada satu cable je memang susah tau. Serius.  So masa tengah murah tu, elok la korang beli.  Yang ni memang highly recommended! 

So, yang tak sempat nak join, korang belum terlambat lagi yer.  Syarat-syarat nak join contest boleh refer kat bawah. 

Reminder - How to join:
  1. Create a blog post to answer the following question: What did you buy during Lazada 11.11 Shopping Festival? Show us the great deals you found!
  2. You need to mention the 11.11 Shopping Festival (https://www.lazada.com.my/11-11/?hybrid=1that took place on 11 November 2018 on Lazada Malaysia.
  3. The article must contain screenshot(s) of the products mentioned in point 1.
  4. Your site must contain 3 existing posts.
  5. Submit the link to your article via e-mail to contest@lazada.com.my with the subject titled: Lazada 11.11 Blogger Contest.
  6. You are welcome to post the article in any language.
  7. There will be 2 categories in selecting winners. All participants are eligible for both type of prizes. All participants can submit two entries to increase chances to win one or two of the final prizes.

Join the contest to get one RM30* voucher + a chance to win one or two RM1,111, RM150 or RM75 Lazada vouchers!



100 lucky winners:

  • 1st Prize: 1 x RM1,111 cash voucher
  • 2nd Prize: 11 x RM150 cash vouchers
  • 3rd Prize: 88 x RM75 cash vouchers



Creativity prizes:

  • 1st Prize: 1 x RM600 cash voucher
  • 2nd Prize: 1 x RM250 cash voucher
  • 3rd Prize: 1 x RM150 cash voucher

The contest will end on 25 November!



Korang jangan lupa join tau sebab hadiah yang ditawarkan sangat menarik dan lumayan!  Jumpa di next post yaaa.  Thank you  for readingヅ



Lot of love,

Hidayah Ibrahim❤


8 comments:

Thank you for reading. Leave a comment below :)