Tuesday, April 7, 2020

Review : Zarzou Brightening & Hydrating Serum



Zarzou Brightening & Hydrating Facial Serum
Price : RM59 | 30 ml

Hai girls..

First of all I nak ucapkan thank you so much for those yang sudi read my previous review about Kayman products. So much love for guys! Thank you again.. 


Okay right now.. due to our current condition Covid-19 & MCO, maybe I akan rajinkan diri untuk aktif berblogging balik yer. So harini I decided untuk share and review about Zarzou Brightening & Hydrating Serum yang I dah pakai almost 2 month yaa. I memang akan pakai dulu before buat review, I akan tengok ada tak positive effect ke tak so then baru I buat review. 

I terjebak dengan Zarzou serum ni sebab I tengok banyak gila positive feedback,  dia punya powerful brightening ingredients ni pun salah satu faktor yang mempegaruhi juga hehehe, and kebetulan at that same time juga I ada problem acne scars, even dua biji tapi dia punya scars tu hitam kemain macam buat dot guna marker pen hahaha.*takdelah gurau jer*. So I pun beli la sebotol Zarzou dengan harapan hilang la segala cela di muka. Masa tu I beli dengan harga RM49 kalau tak silap I la.

Zarzou Brightening & Hydrating Facial Serum

Cantik kan packaging dia, kotak hitam macam ni simple yet exclusive.


3 MAIN POWERFUL INGREDIENTS
Hyaluronic acid :
To maintain skin's moisturize and elasticity for long lasting hydration.

Vitamin C :
Powerful antioxidant that help to brighten skin and prevent common signs of aging such as fine lines, wrinkles and discoloration. Helps to fight dark spot, hyperpigmentation and acne scars.

Arbutin :
Help to reducing melanin production of our skin. It can help to lighten skin and reduce dark pigmentation.


Feeling exclusive..

Fyi, ni packaging dulu tau. Packaging yang latest botol dia is ALL BLACK!
Sorry la sticker dah tertanggal so ini membuktikan yang I selalu guna haaa


Dropper dia macam ni tau, as you can see colour serum tu a bit yellowish kan tapi jangan risau dia bukan oxidized ke apa. Memang colour dia macam tu and you boleh apply kt muka in both your am & pm routine. Muka you takkan kekuningan at all but glow.  Bau serum? I rasa serum ni macam takde fragrance pun, I mean dia ada bau tapi bau macam yang soft, gentle and natural I pun tak reti nak cakap macam mana tapi takde fragrance yang wangi macam perfume tu sebab serum ni sesuai for sensitive juga. Sensitive skin memang kena cari yang fragrance free kan..


Texture best gilaaa, watery sangat, dia macam air tapi a bit thick and cepat meresap bila apply kat kulit. Tak oily langsung tapi you boleh rasa skin your moist, hydrated and glow. 

Experience of Using Zarzou Brightening & Hydrating Serum

Skin type : Combination/oily
Concern  : Acne scars, darkspot & oily face

Nampak tak acne scars i dah pudarrrrr. So happy !

Dalam masa sebulan lebih I pakai, banyak juga improvement yang I perasan, my acne scars yang hitam tu pun pudar 80% tau, boleh minimize pores juga so bila I apply foundation I perasan skin I smooth bebas pores and makeup pun tahan sampai ke petang. Zarzou serum ni dia takkan buat muka you oily langsung tau, both dry and oily skin type boleh pakai. Since I guna serum zarzou ni muka I dah kurang breakout during period selalu kalau nak period kan I akan naik small acne and redness tapi sekarang macam okay la.  Oh satu lagi muka I nampak cerah sikit mungkin sebab serum ni also contain glutathione kan, before this tangan I lagi cerah dari muka. 

Macam mana I pakai Zarzou serum?

AM :
Cleanser
Toner
Essence 
Serum (Zarzou BHS)
Moisturizer
Sunscreen

PM :
Cleanser
Toner
Essence 
Serum (Zarzou BHS)
Moisturizer


Kat mana I selalu beli Zarzou serum?

I selalu beli serum ni dengan Meiyoo_Beustyle, salah sorang seller yang trusted gila, friendly and banyak gila dia bagi free gift !. Even MCO she still can manage to post out barang customer. Product Kayman pun semua I beli dengan dia sumpah recommended gilaa.  Thank you so much Amirah! Will purchase more from you..

InstagramMeiyoo_Beustyle

or

Korang boleh beli dekat HQ & authorized agents mereka. I dah letak link kat bawah

Instagram : Zarzou Beauty HQ

I rated 4.5/5 and will repurchase! Actually baru je purchase dengan Meiyoo_Beustyle. So I rasa tu saja kut yang I nak share dengan korang semua, those yang tengah survey or baru nak try pakai Vitamin C kat muka, I suggest korang beli Zarzou serum ni sebab really worth tau for your skin.

Lepas ni I  rasa nak review sheet mask Kayman MEM la pulak, Okay tak ?

So sekian saja dari saya. Thank  you so much for reading. 

Love, 
Hidayah

21 comments:

  1. thank you so sharing & yes Kayman Mem review please !

    ReplyDelete
  2. Hye. Boleh U share tak cara U pakai serum zarzou ni? Sbb I tgk ada yg drop ke muka terus and ada yg drop ke tgn baru tap ke muka. I confuse nak pakai mcmana. Thank yoy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hey Atiqah, depend pd org jgk, kalau i , i drop kt muka, 3 drop and tepuk2 manja supaya penetrate betul2 dlm skin. Kdg2 i drop kt tapak tgn and rub, pat2 kt mukaa. hehe

      Delete
  3. Hai ,nak tanya zarzou serum you pakai okay tak? Means Ada Naik tiny bums tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Najiha, i pakai okay je babe, takde naik tiny bumps tapi parut hilang tau. Kalau you naik bumps, cuba stop kejap bgi skin you rest sikit 3,4 hari and pakai balik .

      Delete
  4. this serum last for how long ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Fara, kalau i last for almost 2 month, i pakai twice per day, morning and night babe. Just 3 drop and pat2 until fully absorb πŸ’•πŸ’–πŸŒΉ

      Delete
  5. Thankyou for ur sharing dear..

    ReplyDelete
  6. Boleh mencerahkan kulit ke zarzou serum tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh jgk dia, sbb dia ade vit c & alpha arbutin. Make sure pakai consistent πŸ₯°

      Delete
  7. Apa beza serum dan essence ya?? Sorry tanya!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hiii. Serum dgn essence just beza dri segi kepekatan sahaja, this duo is optional, just add on dlm kito punya skincare routine shj but paling penting is cleanser, moisturizer and sunscreen. Tp kalau serum/essence dia boleh cepatkan keberkesanan sesuatu produk tu je πŸ’•πŸ₯°πŸ’–

      Delete
  8. Hi, i pun baru start pakai serum ni.so far okay sgt sbb parut pun makin pudar.cuma i nak tnya,ada tak max amount yg boleh pakai sbb i biasanya titis byk lagi2 dkt dahi sbb byk parutπŸ˜‚.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi dear, actually takde max amount pom as long as you apply tu kena seluruh muka, jgn lupa tepuk2 manja sikit bagi serum tu meresap into your skin. I just pakai 3-4 drops je dear πŸ₯°πŸ’•

      Delete
  9. Hi, i dah try serum ni.so far okay sbb parut makin pudar.cuma nk tnya, ada tak max amount yg boleh pakai sbb i biasa drop byk2 lg2 kat dahi sbb parut byk hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi dear. so happy for you. Actually takde max amount pun as long as you sapu kena your whole face. Tepuk2 sikit bgi serum meresap cepat into your skin. I pakai 3-4 drops only in my pm & am routine dear 🌹

      Delete

Thank you for reading. Leave your comment below :)