Tuesday, April 7, 2020

Review : Zarzou Brightening & Hydrating Serum



Zarzou Brightening & Hydrating Facial Serum
Price : RM59 | 30 ml

Hai girls..

First of all I nak ucapkan thank you so much for those yang sudi read my previous review about Kayman products. So much love for guys! Thank you again.. 


Okay right now.. due to our current condition Covid-19 & MCO, maybe I akan rajinkan diri untuk aktif berblogging balik yer. So harini I decided untuk share and review about Zarzou Brightening & Hydrating Serum yang I dah pakai almost 2 month yaa. I memang akan pakai dulu before buat review, I akan tengok ada tak positive effect ke tak so then baru I buat review. 

I terjebak dengan Zarzou serum ni sebab I tengok banyak gila positive feedback,  dia punya powerful brightening ingredients ni pun salah satu faktor yang mempegaruhi juga hehehe, and kebetulan at that same time juga I ada problem acne scars, even dua biji tapi dia punya scars tu hitam kemain macam buat dot guna marker pen hahaha.*takdelah gurau jer*. So I pun beli la sebotol Zarzou dengan harapan hilang la segala cela di muka. Masa tu I beli dengan harga RM49 kalau tak silap I la.

Zarzou Brightening & Hydrating Facial Serum

Cantik kan packaging dia, kotak hitam macam ni simple yet exclusive.


3 MAIN POWERFUL INGREDIENTS
Hyaluronic acid :
To maintain skin's moisturize and elasticity for long lasting hydration.

Vitamin C :
Powerful antioxidant that help to brighten skin and prevent common signs of aging such as fine lines, wrinkles and discoloration. Helps to fight dark spot, hyperpigmentation and acne scars.

Arbutin :
Help to reducing melanin production of our skin. It can help to lighten skin and reduce dark pigmentation.


Feeling exclusive..

Fyi, ni packaging dulu tau. Packaging yang latest botol dia is ALL BLACK!
Sorry la sticker dah tertanggal so ini membuktikan yang I selalu guna haaa


Dropper dia macam ni tau, as you can see colour serum tu a bit yellowish kan tapi jangan risau dia bukan oxidized ke apa. Memang colour dia macam tu and you boleh apply kt muka in both your am & pm routine. Muka you takkan kekuningan at all but glow.  Bau serum? I rasa serum ni macam takde fragrance pun, I mean dia ada bau tapi bau macam yang soft, gentle and natural I pun tak reti nak cakap macam mana tapi takde fragrance yang wangi macam perfume tu sebab serum ni sesuai for sensitive juga. Sensitive skin memang kena cari yang fragrance free kan..


Texture best gilaaa, watery sangat, dia macam air tapi a bit thick and cepat meresap bila apply kat kulit. Tak oily langsung tapi you boleh rasa skin your moist, hydrated and glow. 

Experience of Using Zarzou Brightening & Hydrating Serum

Skin type : Combination/oily
Concern  : Acne scars, darkspot & oily face

Nampak tak acne scars i dah pudarrrrr. So happy !

Dalam masa sebulan lebih I pakai, banyak juga improvement yang I perasan, my acne scars yang hitam tu pun pudar 80% tau, boleh minimize pores juga so bila I apply foundation I perasan skin I smooth bebas pores and makeup pun tahan sampai ke petang. Zarzou serum ni dia takkan buat muka you oily langsung tau, both dry and oily skin type boleh pakai. Since I guna serum zarzou ni muka I dah kurang breakout during period selalu kalau nak period kan I akan naik small acne and redness tapi sekarang macam okay la.  Oh satu lagi muka I nampak cerah sikit mungkin sebab serum ni also contain glutathione kan, before this tangan I lagi cerah dari muka. 

Macam mana I pakai Zarzou serum?

AM :
Cleanser
Toner
Essence 
Serum (Zarzou BHS)
Moisturizer
Sunscreen

PM :
Cleanser
Toner
Essence 
Serum (Zarzou BHS)
Moisturizer


Kat mana I selalu beli Zarzou serum?

I selalu beli serum ni dengan Meiyoo_Beustyle, salah sorang seller yang trusted gila, friendly and banyak gila dia bagi free gift !. Even MCO she still can manage to post out barang customer. Product Kayman pun semua I beli dengan dia sumpah recommended gilaa.  Thank you so much Amirah! Will purchase more from you..

InstagramMeiyoo_Beustyle

or

Korang boleh beli dekat HQ & authorized agents mereka. I dah letak link kat bawah

Instagram : Zarzou Beauty HQ

I rated 4.5/5 and will repurchase! Actually baru je purchase dengan Meiyoo_Beustyle. So I rasa tu saja kut yang I nak share dengan korang semua, those yang tengah survey or baru nak try pakai Vitamin C kat muka, I suggest korang beli Zarzou serum ni sebab really worth tau for your skin.

Lepas ni I  rasa nak review sheet mask Kayman MEM la pulak, Okay tak ?

So sekian saja dari saya. Thank  you so much for reading. 

Love, 
Hidayah

1 comment:

  1. thank you so sharing & yes Kayman Mem review please !

    ReplyDelete

Thank you for reading. Leave your comment below :)