Tuesday, August 27, 2019

REVIEW : KAYMAN Coalface Soap




Hello beautiful people!

First of all, I dah tak tahu nak buat intro statement blog ni macam mana dah. Sebab nya dah berjanggut dah I tak post any articles,review or stories on this blog.  Takpe nanti I try usahakan untuk post okay.

So, di hari yang indah ini I nak share/review dengan you guys about “Kayman Coalface Soap” yang I dah pakai almost 3 bar.  Ini honest review tau, jujur dari lubuk hati I buat this review.  I tak expect semua orang tahu mengenai brand Kayman ni, tapi you guys should know actually. Yaa sebab product dia sumpah bagus gilaaaaa.  You guys boleh tengok jugak belambak positive review mengenai this product.  Kayman ni merupakan local product tapi tak perlu risau dia bukan product timbang kilo ke, dan TIDAK ada chemicals yang membahayakan kulit korang.  No worries ya girls.  So meh sini la I citer sedikit sebanyak mengenai coalface soap dari Kayman ni okay..


1 bar ni berharga RM35 jer, tahan sebulan lebih tau *kalau I la
(Image : Credit to the owner, *I forget her ig* )

WHAT IS COALFACE SOAP?
  • A deep cleansing formula, low pH soap that is made from pure honey and activated charcoal which gives you a healthy, clean and smoother skin. Activated charcoal is good for treating acne. It will also absorb oils and toxins on and below the skin.


INGREDIENTS:
  • Aqua, Activated Charcoal, Pure Honey, Gylcerin, Cocoamidopropyl betaine, Sodium Hydroxide


HOW TO USE:
  • Rub the soap with water and gently massage it on the face
  • Rinse off with lukewarm water

So here is my honest experience from the bottom of my heart about this product ya, before this my skin oily gila, kalau  petang je memang terserlah la I punya skin bak cermin yang terkena reflection sunlight, and at the same time juga skin I tengah recover sebab minor breakout.  So I beli la seketul sabun Kayman ni dengan harapan ia berkesan dengan skin I.  First time I pakai, I rasa muka I bersih and lembut gila, satu lagi dia tak buat skin kita kering and pedih, dia macam gentle je toward my skin.  

I pakai since bulan April 2019 kut, I beli 1 bar tu I potong kecik-kecik, sebab taknak bagi dia cair cepat.  I perasan kan, my acne scars cepat gila pudar, kalau ada jerawat yang baru nak keluark, malam tu before tidur I pakai soap ni, esoknya acne tu tak jadi nak tumbuh.  Sumpahh love teruk. 

I tend to cleanse my face twice per day, kadang more than twice la atas faktor lain hahaha.  Fyi, Kayman dia ada dua cleanser which is satu cleanser yang dalam pump tu (for dry skin) and satu lagi coalface soap (for oily skin).


Where you can get this product?

Kalau you guys nak purchase produk ni, korang boleh purchase dekat website, Instagram or daripada any authorize agent Kayman ni, kat Shopee pun ada tau.  So I  share link dekat bawah yer.


I rasa itu sahaja la honest review daripada I.  Mungkin korang juga boleh share experience memasing about this brand, or untuk sebarang soalan ke about this product, korang boleh drop your comment kat bawah yer.  

Thank you so much.

Love, daisy.

2 comments:

  1. member i pun pakai kayman ni. cantik gila skin dia skrg. antara local skincare yg bagus la kayman ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, bagus gilaaa product kayman ni. Antara local product yg I percaya :)

      Delete

Thank you for reading. Leave a comment below :)