Thursday, April 30, 2015

Freebies : Header Image

Assalamualaikum..

Hai gaiss salam last April untuk tahun 2015 hahaha. Hari ni baik hati sikit nak buat freebies. Daripada simpan jer dalam lappy, baik buat freebies en? Freebies ni tak seberapa pom awakk. Yang simple-simple jer untuk buat header . And ni firstime tau buat freebies. Hahaha.  Cekidaut !



Freebies 1




Freebies 2



Freebies 3



Right click > save as image > png and save . Done !

noted : Header image ni bersaiz 900x200 , not transparent .



Tadaaaaa! Ni contoh header tu . Hehe. Dayah guna photoshop untuk buat tulisan dan transparentkan image ni.  Dan selebihnya tu ikut kreatif korang lah nak resize ke nak comelkan lagi ke .Haha . 

Kalau berkenan , ambik jer jangan malu-malu and leave your comment tau . Ok bai :)




4 comments:

  1. simple but cute header freebies ^^

    ReplyDelete
  2. bagus nye dayah... pandai buat benda ni.. haha trust me.. sekali pon zyra tak pernah buat benda ni ok.. tak reti langsung

    ReplyDelete
  3. comelnya freebies dia. hehehe :D

    ReplyDelete

Drop your words below . Thank you tau :)