Tuesday, December 3, 2019

REVIEW : KAYMAN Coalface Soap (Part II)


Hai girls..



Harini I nak sambung balik cerita about my current fav skincare product which is Kayman.  Last time, I dah share and post mengenai my honest review about this product (Coalface soap). Kira ni part 2 la haa gitewww..  Kalau ada kelapangan, korang boleh baca review tersebut by click the link below yaa.  Thanks :)





Actually I pakai product kayman ni since April this year.  I ada pernah cerita kt my previous post.  So post ni merupakan sambungan post haritu.  I bukan pakai semua product kayman ni, I dia punya soap and essence sahaja.  Alhamdulillah its really did a great job toward my skin.  Depends to your skin la.  So, for those yg baru tengah usha-usha nak try product kayman ni or those yg tak tahu tentang kewujudan product ini, kar bawah ni i share serba sedikit mengenai one of kayman product iaitu coalface soap..





(Image: Aiveestore)



(Skin update October 2019)


Gambar atas tu bulan October lepas, memang obvious sangat perubahannya kan.  Parut cepat pudar, minimize pores and untuk yang kulit sensitive pun takde masalah tau, sebab I pun jenis sensitive skin juga tapi bila skincare routine korang bagus and follow step yg betul, no worries everything will be cure, even takes time okay.. I pun tengah struggle nak recover skin tau, memang memerlukan tahap kesabaran yang sangat tinggi tau.

So here is my basic daily routine.

Morning Routine:
Cleanse (Coalface soap)
Toner/Hydrating lotion
Essence
Moisturizer
Sunscreen

Night Routine:
Double cleansing
Cleanse (coalface soap)
Toner/Hydrating lotion
Essence
Moisturizer


(Current skin condition hehehe)

Fyi, i tak pernah buat any treatment kt mana-mana aesthetic or beautician, every weekend i akan scrub and pakai mask.  Nak kulit sihat memang kena rajin, even rasa malas gilaaa, please rajinkan diri cuci make up sebelum tidur yer, drink a lot of plain water. *wajib


Jadi rasa sampai disini sahaja la dulu.. Nanti kita bersua lagi yer hehehe.  Sekiranya, korang ada soalan or nak share experience korang, boleh drop your comments below yaaa.


Thank you for reading!


Love, Hidayah



Follow my Instagram:
https://www.instagram.com/hdyhibrahim

No comments:

Post a Comment

Thank you for reading. Leave your comment below :)