Sunday, May 11, 2014

Liebster Award


Assalamualaikum. And Happy Mother Days gaiss. Dan wish ke kat ibu masing-masing? hiks .By the way, terima kepada si comel YaaEikingg dan Kak Aimi  kerana sudi tag diri ini. Sorry lambat update sebab dayah sibuk dengan kerja. Eh kalau pakej ke Pulau Perhentian pm dayah tau *sempat lagi* Hahaha. Let start!


Yaya's Question.

1.Who was your hottest boyfriend?Why?
A: My only one, Mohd Firdaus. Sebab dia boleh terima baik buruk saya, mendahului kehendak saya dan yang penting dia sayangkan saya . Doakn dayah kekal tau yaa? :)

2. Describe your first date? What did you do,where did you go? Did you love him?
Penuh dengan gelak tawa. Entah, sebab kitorg buat itu ini semua bersama, macam-macam tempat kami pergi. Hee 


3.Who do you talk to more when in a problem, your mother or father?
A: Opkos my mum :)

4.If you could go on a dream holiday, where would it be?
A: Kota cinta, Paris. HAHA

5.What is your biggest dream in life?
A: Travel all around the world. Nakk sangat .

6.How old were you when you had your first crush?
A: Maybe when I'm twelve .

7.Did you ever have a crush on your best friend’s boyfriends?
A: Never.

8.Has a guy ever asked you to marry him?
A: Yessss, hahaha. Banyak kali. Haha


9.If you wrote a journal entry about your last date,what would it say?
Nak dia tahu yang saya sayang dia, nak dia jaga diri elok-elok bila saya tak der, dan maaf tak terkata sebab saya dah tak mampu nak protect kau lagi. Lastly, jangan rindu saya :')

10.What is currently your favourite song? 
A: All of me cover by Madilyn Bailey . Let her go by Passenger ,and  Mirror by Justin Timberlake, tapi saya lebih suka yang cover by Boyce Avenue cover .
11.Describe me and so my blog.
 A: Cantik, baik dan bertimbang rasa . Blog awak comel, loading cepat ,pink colour gituu. Ada info menarik :)



Kak Aimi's Question .


1.Nama manja ?
A: Dayah, kalau family panggil Eda, kalau anak-anak sedara panggil Yaya :)
2.Favourite genre of book and contoh buku.
A: Comedy and love. Yang genre love saya suka A walk to Remember by Nicholas Sparks.
3. Mana best ? zaman bebudak? zaman sekolah? zaman uni or zaman kerja?
A: Chilhood is the best moment ever, tak der fake friend, dan tak perlu nak fikir macam-macam seperti sekarang ni. hehe
4. What are your interests and passion?
A: I love art, photography and fashion :)
5.Vanilla or chocolate? Coffee or tea? Novel or poetry? Online or tv?
A: Haruslah vanilla. favourite tu, lebih suka tea, novel and online. Haha :D
6.Moment terindah dalam hidup?
Banyak sangat. Kena prank birthday 3 tahun berturut- turut. Dan yang paling terindah bila kita sedar yang kita sangat penting dan ramai yang sayangkan kita :)
7. Your favourite quote ?
A: Every dream begin with one small step ( tengok kat header blog kita). Haha
8.Application yang paling kerap yang korang gunakan dekat smartphone/tablet/laptop?
A: Photoshop cs6, photoscape and photogrid. Haha
9.Apa benda yang korang cherish daripada kecik sampai lah ke besar ?
A:Bantal kecik segi empat ada gambar pokemon. Hahaha
10. What do you think of my blog?
A: Blog nya comell bangettt, loading pun laju, banyak entry yang menarik. And yang saya tahu, tuan blog ni suka sangat puisi. Selalu jer rt poem kat twitter. Betul tak kak Aimi kita?? Haha





Eikingg's Question .

1. How long you have been blogging?
A: 1 years. Maybe . hehe
2. In your purse rn , how much money that you got?
A: RM105.00 only. Berjimat-cermat. Haha
3. Your crush name started with what alphabet?
A: My crush is  my lover. Started with alphabet ''F'':D
4. List 2 songs that you doesn't know what the song means by.
A:Entah.. tak der kutt sebab saya dengar lagu yang saya suka jer la :)
5. Doraemon or Shin Chan?
A: Both saya suka. Hahaha. masa sekolah orang panggil saya "dayah doraemon'' .Haha
6. Your dream house?
A: ''Kalau aku kaya bak kata Awi Rafael".Haha.Nak rumah yang sederhana besar, kat atas bukit and kat halaman rumah nak ada taman bunga. Penuh dengan kehijauan. Love nature .Hee :D
7. Being a teacher or a police officer?
Teacher la.. hihi
8. Name of your favourite singer / band ?
Taylor Swift, Madilyn Bailey, Jasmine Thompson,Katy Perry.Christina Perri. Band? One direction. Zayn comel .Hahaha*tetiba*
9. What is your talent but it's weird in people eyes?
A:Entah, apa yer agaknye.. menyanyi kut, sebab saya ni kekadang terrrrr-menyanyi dengan cara tak tersengaja dan masa tu orang tengok saya pelik, mungkin suara saya sedap sangat kutt. Hahaha
10. How was your feeling when you have to answer all of these questions?
Suka, sebab saya suka jugak segmen soal jawab ni.. Hehe. Tanya lar banyak lagi. Hahaha



 My Question to you.
1. Describe yourself.
2 . Beri satu tajuk lagu yang beri makna mendalam pada diri korang?
3. Youtube singer yang paling korang suka?
4. Dream car?
5. Vans or converse?
6. Instagram or Twitter korang? Nak follow ni.
7. Pernah ada secret admirer?
8. Pink or blue?
9.Hadiah berharga yang pernah korang dapat?
10. What do you think of my blog and me? *soalan mintak kayu 2/4* Haha


I want tag :
Mazni
Zyra 
Alia 
 

Fuhhh. Akhirnya selesai jugak. Penat menaip. Hahaha. Maaf kalau jawapan sedikit merapu. Thanks never enough pada yg sudi tag dayah tu. Love u. Haha . K, Sekian


6 comments:

  1. Haha. Tang puisi tu 150% betoi. Haha. Btw thanks sudi jawab :)) **Lagu blog ni best ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. nampak tak dayah care? sesame kak aimi. thanks ;)

      Delete
  2. sweetie ..haha ,yaa agk doh ..mesti mat said tu hottest bf dayah ,hee .yaa pun teringin nk g kota cinta . ;) doakan yaa bleh g nge Nizam !btw,credit to u for my blog..cantik?dayah lg cantik.baik?dayah pun baik jgk ..lavyou dear.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, pah ko yaa panggil daus mat said. haha. Iyee dayah doakan yaa bleh g ngn nizam. Love u moree saen :')

      Delete
  3. wahwah sweeeet nyeee jawab soalan mule2 tu sy suke soalan mcm tu hehehehheheheee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. sweet ka? Kan? soalan dia awesome gilerrr, dayah pun suka :D

      Delete

Drop your words below . Thank you tau :)