Tuesday, March 12, 2013

Kawan Or Lawan??

.....Assalamualaikum.....
Jawab salam kat atas tuw dulu..hihihi


sumber:MR.Google..


Hohoho..*macam iklan horlick jer*haha..
Tangan aku gatal nak menaip sOo aku pom terasa nak
update entry lar..and tetiba jer aku rindu kat kawan-
kawan aku masa sekolah dulu-dulu..and idea pom 
datang merangkak kat aku..haha^_^


Jadi aku nak update lar entry yang yang berkaitan dengan
kawan nim..Korang semua ada kawan kan?
Korang pasti kew korang betul-betul mengenali
kawan-kawan korang tuw walaupom korang
dah kawan sejak tadika lagi?and..
korang pasti kew dia betul-betul ikhlas berkawan
dengan korang?


Kawan ada yang depan kita puji-puji kita bagai 
nak rakkk tpi belakang kita..dia maki-maki kita...):
Kawan bila dia dengan kita dia mengumpat hal orang lain..
tapi bila dia dengan orang lain.dia akan mengumpat hal kita..
Kawan ada yang makan kawan..
kawan ada yang suka tikam belakang kawan..
kawan ada yang bagai "talam dua muka"
kawan ada yang sanggup mengkhianati kawan
*banyak nya perkataan "kawan"*haha



Mama aku selalu cakap macam nim kat aku:-

Kawan bila kita senang..ramai yang datang..
tapi Kawan bila kita susah..sorang pom tak
berani nak datang.. :)

Kekadang betul jugak cakap mama aku tuw..
aku pom pernah alami dulu..and aku tahu macam mana rasa
bila kita minta tolong sesorang yang dulu kita pernah tolong dia tapi 
tidak diendahkan..sedih..Sob..sob..sob..


Tapi itu dulu..sekarang aku dah besar..
Dah boleh bezakan yang mana kawan dan yang mana lawan..
Alhamdulillah..aku dikurniakan kawan-kawan yang
baik..sporting..bertolak ansur..
aku syukur sangat-sangat..


Aku tak kisah macam mana pom kawan aku tuw..
aku terima seadanya..sebab aku manusia and 
kawan-kawan aku pom manusia..
kita sama-sama tak sempurna kan?
kita sama-sama menumpang jer atas muka bumi nim kan?



pinjam kat Google..^_^



Ok..setakat tuw jer untuk hari nim..
Low idea dear..hihi

Nota kepala:Aku tak sabar-sabar nak lepak dengan korang
lepas dapat result SPM yang akan muncul tak lama
lagi..Aku rindu!! 

That's all...xoxoD



13 comments:

  1. yup...btul tu D....da kwn bila susah cri kita..bila dh senang, btg hidung pun dh tk nmpk dh...apa2 pun....kita kwn ikhlas kn.. :)

    ReplyDelete
  2. @Puteri Mama mesti lar ikhlas akak omeyy..hihi..yang tuw lebih baik kan dpd tak ikhlas..btw thank akak,,

    ReplyDelete
  3. memang ramai kwn yg mcm 'tu'...
    so dayah hargailah kengkawan yg memang 'ikhlas' nk berkawan.. :)

    ReplyDelete
  4. @zaza nizam Oke..thank akak..insyallah..dayah sentiasa menghargai mreka,,aminnn.. :)

    ReplyDelete
  5. betul tu sweetie :) kadang2 kawan tu boleh jd lawan, so kena selalu berhati hati ye dik..n good luck for ur spm dear ^_____^

    ReplyDelete
  6. Betul2.. Hargailah kawan2 yang baik & ikhlas berkawan dengan kita.

    ReplyDelete
  7. http://seindahnostalgiasemalam.blogspot.com/2013/03/bingkisan-untuk-seorang-sahabat.html

    ReplyDelete
  8. @Sally Yatiey YUP..dayah akan sentiasa menghargai mereka.. ^_^

    ReplyDelete
  9. memang betul,
    kawan suka2 ramai sangat,
    tapi kawan time susa, xdenye nak nampak muka..
    ada jugak yg cari kita time dorang susa,
    tapi bila senang, lupa kat kita..

    ReplyDelete
  10. @Cik Aida™ YUp betul tuw..kdg2 sedih ngat klau jadi camtu erk?tpi nak buat mcm mana kita sama-sama manusia kan ^_^

    ReplyDelete

Drop your words below . Thank you tau :)