Sunday, March 24, 2013

B.e.a.u.t.i.f.U.l??????

......Assalamualaikum.....
Salam Ahad dan Salam 1 Malaysia dear!
Fuhhh..boring tahap maximun hari nim..lama jugak 
aku tak update..rindu kat blog aku..hihi..btw alhamdulillah
masa result SPM keluar baru2 nih walaupom aku tak
dapat straight 'A' tapi aku bersyukur sangat ^_^
Dan aku pom sambung blogging balik..hihi
Nah..aku update entry nih..=D



Ok berbalik pada tajuk yang terpampang kat atas tuw..
Woaahhh..b.e.a.u.t.i.f.u.l mean c.a.n.t.i.k..*siap di translate lagi*
hihi..Siapa tak nak cantik kan?semua orang nak cantik and
sempurna kan?Nak kan kulit yang putih melepak macam Snow White,
body yang solid macam Beyonce,bibir yang seseksi Angelina Jolie,
dan ntah apa-apa ntah..hahaha..tapi inner pom perlu lah
cantik macam outer kita*bahasa rojak sudah!*haha




Cantik??
Bagi aku lar kan..cantik ini terletak pada keperibadian seseorang
tuw..bukan pada paras rupa dan cantik adalah relatif jer..
kerana bila umur kita semakin meningkat rupa paras kita 
akan berubah.."kedut tang sana,kedut tang sini"..hahhhh?
 lepas tuw mula lar nak cucuk botox..ish..ish..ish :3


Cantik juga terletak pada hati kita..kalau rupa paras kita yang
cantik mengalahkan Miss World tapi kalau hati jahat/busuk
nak wat apa kan?tak da guna langsung kan?namun ada jugak
sesetengah orang nim sanggup berhabis duit yang banyak
kerana ingin kelihatan cantik..yang tuw aku tak kisah lar..
duit dia..ikut suka dia lar nak wat apa pom..tapi
kecantikkan dalaman jugak perlu lar dititik beratkan..



Gambar:Mr.Google :)

Kalau korang nak cantik senang jer..ikut cara aku ok..
*perasan cantik lar aku nih*haha..bukan selalu kan?
Tak perlukan duit yang banyak dan tak perlu pergi spa bagai
cuma korang rajinkan wat exersice mulut..haha.maksud aku..
korangkan kenalah selalu senyum..walaupom dengan orang 
yang korang tak kenal..tak salah nak tak rugi apa-apa
pom kalau korang senyum..boleh pahala ada lar..
kan senyum itu sedekah ^_^

Tak da manusia yang sempurna kat atas dunia nim..
semua ada kekurangan dan kelebihan masing-masing..
tak perlu lah ada hasad dengki..iri hati atau jealous..
*ejaan jer lain tapi makna sama jer*haha..
Manusia adalah sebaik-baik makhluk ciptaan-Nya..
So..bersyukurlah dengan apa yang kita ada sekarang..
Allhamdulillah.. ^_^


Cantik adalah kejernihan wajah,manisnya wanita kerana
indahnya senyuman..(:

Perempuan yang cantik tanpa peribadi yang
mulia umpama kaca mata yang bersinar-sinar tapi..
tidak dapat melihat apa-apa :)


Ok..setakat tuw jer aku menaip..
Maaf kalau aku lambat follow korang balik sebab
aku sibuk kerja..kawan-kawan sibuk nak sambung belajar tapi aku
sibuk kerja..haha.Kalau aku free..insyallah aku follow n Bw blog
korang..Btw..Thank kepada yang sudi singgah blog aku..<3


That's all..
Thank a lot dear..
xoxoD

4 comments:

  1. ye betull.sebaik baiknyeee cantik luar dan dalam...:)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. semua tu pinjaman. hak milik allah. cantik luar dan dalam itu lebih bagus. setiap kejadian allah itu indah.

    ReplyDelete
  4. @LoveBug Allah lebih berkuasa kak..kalau dia nak dlm sekelip mata jer dia boleh ambil..

    ReplyDelete

Drop your words below . Thank you tau :)