Thursday, May 2, 2013

Pernah Alami Tak Dulu??

Assalamualaikum and Annyeonghaesayo




Teingok pic kat atas tuw pom korang dah taw apa yang
aku nak sampaikan kan?Yup..yes..memang rindu lahhh
masa zaman kanak-kanak dulu..huhu..sweet gittew kan?
jOm try usha-usha point kat bawah nim yang korang
pernah buat tak di zaman kenakalan korang dulu :D


CHILHOOD

  • Pernah tak masa korang naik kereta lepas tuw korang tengok bulan and korang terus fikir yang bulan tuw ikut kita?walhal bulan pom tak hengin nak ikut kita kan?haha :D

  • Duduk depan kipas,lepas tuw try cakap-cakap dengan kipas..suara berubah jadi bangang..siap nyanyi-nyanyi lagi yang tak tahan tuh...pernah tak?haha..

  • Naik basikal lepas tuw dah pandai lepas dua-dua tangan rasa macam dah pro kan?haha..siap buat peaceee! lagi..haha :D

  • Buka peti sejuk,tengok lampu kat dalam peti tuw..tetiba terpikir"kenapa aku buka ia nyala dan aku tutup ia tak nyala/gelap"??siap buat eksperimen lagi dengan peti sejuk tuw..haha..adakah anda pernah mengalami hal sedemikian?:p

  • Bila dengar bunyi bell mamak jual aiskrim..terus berlari-lari p beli..tak dapat makan nasi seharian pom tak per asalkan dapat makan aiskrim..last-last ronggok gigi naaa..haha :D

  •  Main masak-masak and kawin-kawin bagi girl and boy plak maen polis-polis and bola sepak kan?haha..tapi best gak boleh kawin free..haha..

  • Sanggup tak p sekolah sebab nak tengok kartun feveret..haha :D

  • Bila tiba musim perayaan..hahh!..satu satu kampung kita round kutip duit raya..hasil nye lumayam sihh..btw best sangat kan?haha..sekarang dah besar..malu lar..haha

  • Mak kasi duit 50sen..p kedai beli junkfood yang ada mainan kat dalam..pernah tak??aku selalu jugak..haha

  • Bila tidur,lepas tu mimpi seram,tersedar..ambil bantal and selimut p tidur bawak ketiak makk..haha


Best kan masa kecik-kecik dulu..
Teringin nak jadi kecik balik..boleh tidur bawah
ketisk msk..*ehhh tak malu lah*..haha


Childhood adalah kenagan yang paling manis dalam
hidup aku maybe..sebab tak yah nak pikir-pikir hal
yang ntah ape-ape ntah macam sekrang nim :D


Ok..kalau nak baca..bacalah..
kalau taknak..tak yah :D
skian..bye! xoxoD ^_6

16 comments:

  1. akak pun selalu juga teringat zaman kecik2 dulu ^^ punggah semua periuk belanga nenek keluar rumah, main masak2 kat bawah porch kereta.. hehe :D

    main panjat pokok, lari2, polis sentri, mmg best! kenangan yg mmg takleh dilupakan sampai bila2 :)

    ReplyDelete
  2. @Haruno Hana 하나 haha..sama lah kita..memang nakal masa kecik dulu..haha

    ReplyDelete
  3. saya pernah buat masa kecik :)

    ReplyDelete
  4. semua tu akak penah buad..rindunye :(

    ReplyDelete
  5. seronok kan zaman kecik2...
    tp masa tak boleh di ulang balik

    ReplyDelete
  6. @Anis Zainudinhaha..memey rindu kan kak..nak sangat ulang blik time kecik :D

    ReplyDelete
  7. @ezyra danielmemey seronok..huhu..yup..masa tak leh nak undur balik kan ?

    ReplyDelete
  8. Pernah pernah pernah. Childhood, the best moments ever =D

    ReplyDelete
  9. Pernah pernah pernah. Childhood, the best moments ever =D

    ReplyDelete
  10. @Norhaizam Mustaffahaha..ramai nye geng..haha..setuju..chilhodd memeang best moment ever :D

    ReplyDelete
  11. semua yang ditulis pernah buat masa kechik dulu. .
    rindunya! :)

    ReplyDelete
  12. semua yang ditulis pernah buat masa kechik dulu. .
    rindunya! :)

    ReplyDelete

Drop your words below . Thank you tau :)