Monday, April 29, 2013

Ohhhh SMS :D

Assalamualaikum and Annyeonghaesayo



Oke..today aku nak update isu "SMS"..hihi
wahhhh..menarik kan?soo kat bawah nim ada point-
point yang aku alami maybe lah :D haha..
check it up beb :p


  • Pernah tak korang taip sms tanpa lihat keymat or keypad kat handphone korang?wahh hebat loh..dah pro lah tuw kan?macam aku gak..haha

  • Gara-gara kuat bersms sampai haus keypad phone korang..tak nampak nombor/huruf..pernah tak hal sebegini terjadi pada handphone anda?kih3 :p

  • Setiap kali korang gaduh dengan bf/gf korang..pernah tak korang tunggu sms dari dia sampai korang tertidur?

  • Pernah tak bf/gf korang cakap "awak p lar tidur dulu..kejap lagi saya tidur lar" padahal dia nak kita teman dia sampai dia tertidur kan?kan? #Fakta :D

  • Betul tak sms merupa hal yang wajib korang lakukan setiap hari daripada blogging,fesbuking and etc??

  • Sebelum tidur mesti ada orang sms "Good night dear" and selepas bangun tidur "Morning hOney" kan sweet kan?tidur lena and makan pom kenyang..haha :p

  • Bila pasangan korang hantar sms cakap "awak..saya sayang sangat kat awak" apa reaksi korang..mesti senyum sampai ke telinga kan?haha..jangan tipu lah :p

  • Bila kengkawan hantar sms kat korang tapi kredit korang dah pokai weeh!apa yang korang akan reply??mesti RQ1..yang paling sikit kan?.RQ25 ..nahh ambik kau :D atau korang reply menggunakan fesbuk??haha

  • Pernah tak inbox korang penuh dengan sms dari CELCOM??argghhhhhh..!tak suka..

  • Baru jer Topup Rm10 henggit..tutt..tutt.."You have paid RM2.00 for the loan in this service,and your remaining loin is zero"..gilerr tak bengang..tapi dah nama hutang..mesti kena bayar kan?

  • Tengah syok-syok korang duk bersms tetiba..kredit korang kosong?apa reaksi korang?haha

  • Sekarang nim musim orang mengundi..biru lah hijau lah,"Undi lah....dot..dot..dot..pernah tak dapat sms sebegini??haha..ohh politik :D

  • Not in mood semasa anda sedang bersms..pernah tak? :- 
 BF : "awak dah makan?
GF :" dah"......
BF : "awak sihat tak?"
GF : "sihat"...
BF : "awak nim kenapa??"
GF :" tak der pape lah"...




Sampai kat situ jer point aku boleh bagi..idea tak datang wehh.. :P
Point-point tuw berdasarkan pengalaman aku lar kan..haha..
sama-sama lah kita muhasabah diri :D sekian terima kasih :D
xoxoD ^_6

12 comments:

  1. hehe..semua itu memori lama.. LOL

    ReplyDelete
  2. Hahaha. Dulu2 maybe ye kot. Selalu macam tu =D

    ReplyDelete
  3. @Nana Lienahaha..oh.tapi pernah jugak walaupom dulu :D

    ReplyDelete
  4. @Norhaizam Mustaffahaha..lucu bila ingat blik :D smpai sekarang pom msih mcm tuh :D

    ReplyDelete
  5. mmg bnyk alami mcm tu. hahaha. part yg tgh ayik main sms kredit habis, gram tak ingat duniaaa. hahaha

    ReplyDelete
  6. selalunya kalau kedit habis mesti guna fon mom tuk balas sms. hehe

    ReplyDelete
  7. nice entry huhu.,.
    leh katakan kesemua point uwh memang kne dgn zyra haha

    ReplyDelete
  8. @marniey zulhaha..yeke,,dayah pom macam marniey gk..haha

    ReplyDelete
  9. teringat masa usia 19-25 dulu.. memang macamtu.. sekarang ni dah single, telefon pun campak entah ke mana..

    sms politik tu memang banyak diterima, sampai jadi confuse pula.. hehe..

    ReplyDelete
  10. @Mizz Aizawahhh..haha..btw memang konpius kak :D

    ReplyDelete

Drop your words below . Thank you tau :)